1515

Handels rektor: Jag gör chefsmisstag hela tiden

Han är professor i ledarskap, men berättar att han ändå gör små chefsmisstag hela tiden. Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm, gästar säsongens sista avsnitt av Förnuft & Känsla.

När Lars Strannegård blev rektor på Handelshögskolan i Stockholm för tre år sedan hade han en lång bakgrund som professor med ledarskap som forskningsområde. Det har varit en fördel, tycker han.

"Sedan ska man komma ihåg att som professor i ledarskap är jag expert på att studera det, inte att praktisera det, men jag har stor hjälp av forskningen", säger Lars Strannegård i Di:s ledarskapspodd Förnuft & Känsla.

I sin forskning har han bland annat studerat misstag som ledare gör, och skrivit boken "Flipp eller flopp? om misslyckandets dynamik". Men förskonad från missar är han inte.

"Jag gör misstag hela tiden. Som chef är det massor som går fel eller inte går så snabbt som man skulle önska. Då gäller det att ha en fördragsamhet, se misstagen som ett lärande och inte tappa modet."

På Handelshögskolan i Stockholm finns drygt 1600 studenter och sammanlagt arbetar cirka 350 personer, varav 40 är professorer.

Lars Strannegård är gäst i det sista avsnittet av Förnuft & Känsla för den här säsongen. Podden är tillbaka med en fjärde säsong den 26 augusti.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?