1515
Annons

Hand in hand: Första gången på 20 år fattigdomen ökar

Den ideella välgörenhetsorganisationen Hand in Hand arbetar genom entreprenörskap för att utrota världsfattigdomen. Årets julkampanj går under namnet ”Back to business”. 

”Corona har gjort så att jobb och inkomstmöjligheter försvinner”, säger Sofie Borgudd, som arbetar med givarsamarbeten med företag hos Hand in Hand. På bilden ser vi även insamlingschef Magnus Omnell.
”Corona har gjort så att jobb och inkomstmöjligheter försvinner”, säger Sofie Borgudd, som arbetar med givarsamarbeten med företag hos Hand in Hand. På bilden ser vi även insamlingschef Magnus Omnell.Foto:Jack Mikrut

Insamlingsorganisationen Hand in Hand tror på människans kraft och vilja att kunna förändra sitt eget liv från fattigdom och utsatthet, till ett liv där mat på bordet är en självklarhet, där medicinering går att bekosta och att barn kan gå i skolan. De vill visa att ambition och drivkraft finns hos kvinnor i utvecklingsländer, men att de saknar verktyg för att bryta fattigdomsspiralen.

”Vi ger våra blivande entreprenörer utbildning i entreprenörskap och en viss yrkesträning. Utifrån det får de kunskaper, färdigheter och självförtroende för att kunna skapa sig en försörjning”, säger Magnus Omnell, insamlingschef på Hand in Hand. 

Den rådande pandemin har inte bara bromsat hela världen, utan även satt en käpp i hjulet hos Hand in Hand och deras verksamhet. Allra minst i de länder som de arbetar i. De blivande entreprenörerna i Indien, Zimbabwe och Kenya arbetar nu utifrån ännu svårare arbetsförhållanden, efter en tuff vår med total nedstängning i flera delar av världen. Årets julkampanj, ”Back to business”, ska med hjälp av en kraftsamling nu stötta 6.000 framtida entreprenörer att komma tillbaka och ställa om sitt arbete.

”Corona har gjort så att jobb och inkomstmöjligheter försvinner, våra entreprenörer har det tufft just nu”, berättar Sofie Borgudd, som arbetar med givarsamarbeten med företag hos Hand in Hand. 

Under snart 30 år har organisationen bidragit till drygt tre miljoner företag som bidragit till över fyra miljoner jobb. Enligt Sofie Borgudd och Magnus Omnell är det första gången på 20 år som fattigdomen ökar i världen och miljoner jobb har försvunnit.

”Vårt arbete har aldrig varit mer relevant än vad det har varit just nu, vi måste utbilda, träna och coacha dessa kvinnor så att de kan komma på fötter igen”, säger Magnus Omnell.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?