1515
Annons

Han vill coacha arbetsgivarna

Arbetsgivare ska få mer hjälp att sätta den växande gruppen nyanlända i arbete. Stigande brist på kompetens gör att de blir så illa tvungna hävdar Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsförmedlingen.

Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsförmedlingen.
Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsförmedlingen.Bild:TT

Sveriges jobbtillväxt dämpas de kommande två åren. Men den värsta bromsklossen är inte svalare konjunktur, utan arbetskraftsbrist.

Två av tre offentliga och tre av tio privata arbetsgivare anger svår brist på efterfrågad kompetens. Det är historiskt höga tal och värre blir det, enligt Arbetsförmedlingens prognos.

Myndighetens uppdrag att matcha arbetslösa mot tillgängliga jobb hamnar samtidigt i blixtbelysning när i princip hela ökningen av arbetskraften omkring 50.000 personer per år de närmaste åren, består av nyanlända med en stor andel är lågutbildade.

Men Arbetsförmedlingen ska också jobba mer åt andra hållet, enligt Mikael Sjöberg. Han vill matcha arbetsgivare mot arbetssökande.

”Nu när vi står inför en bristsituation har vi ett uppdrag att inte bara stötta arbetsgivarna i jakten på den kompetens de söker. Vi kan också coacha arbetsgivare att rekrytera bland de kompetenser som faktiskt står till buds.”

Som exempel hjälpte Arbetsförmedlingen nyligen en VVS-firma i desperat jakt på kylmontörer, en extrem bristvara på arbetsmarknaden just nu. Handläggarens svar var att skaka fram en assistent i stället, berättar Mikael Sjöberg.  

”Assistenten kunde ta bort en del administration från de befintliga åtta kylmontörerna. Då kunde de vara ute på fältet mer.”

Fler arbetsgivare behöver sänka ribban på liknande sätt, betonar han.

”Det diskuteras helt naturligt om enkla jobb. Vi tror att det också vore bra att prata om enkla krav.”

Arbetsgivare kan också göra mer för att nyanlända ska få in en första fot inom ramen för insatser som extratjänster, beredskapsjobb och snabbspår, anser generaldirektören.

”Såväl för att underlätta sin egen situation som för de här personernas och för landets skull, så behöver man dels överväga enklare krav och samtidigt överväga praktikplatser eller platser med lönesubvention”, säger Mikael Sjöberg.

Även Arbetsförmedlingen har dock en hemläxa att göra, medger han. Arbetsgivare avfärdar ofta arbetsmarknadsåtgärder som för krångliga att befatta sig med.

”Vi behöver förenkla våra olika stödåtgärder, eftersom vårt utbud av olika subventionerade anställningar är svårgenomträngligt.”

https://infogr.am/8fc8609f-30f8-4264-8e5a-1b762d82c22a


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?