Han ska utreda Riksbanken

Finanskrisens efterverkningar har förändrat penningpolitikens spelplan. Därför tillsätts en ny bred utredning för att uppdatera riksbankslagen under ledning av Mats Dillén, tidigare generaldirektör för Konjunkturinstitutet.

Bild:TT

Riksbanken väcker allt hetare känslor. Bakgrunden är fem år av inflation under målet om 2 procent.  En ny riksbanksutredning, på begäran av riksdagens finansutskott, tar sikte på att restaurera den 20 år gamla riksbankslagen.

Mats Dillén, doktor i nationalekonomi och tidigare generaldirektör för Konjunkturinstitutet, blir utredningens ordförande. Han räknar upp ett antal nya fenomen som motiverar ett moderniserat ramverk för Riksbanken.

"Finanskrisens återverkningar på det finansiella systemet, de snabbt stigande tillgångspriserna på inte minst bostäder, svårigheterna att få upp inflationen till målet och en period med negativa räntor", säger han.

"När det gäller kontanthantering kan jag notera att jag själv slutat använda kontanter nästan helt. Vad betyder det i förlängningen?", fortsätter Mats Dillén.

Finansmarknadsminister Per Bolund påpekar att nuvarande riksbankslag beslutades i kölvattnet av Sveriges 1990-talskris.

"Nu har vi haft en ny global finanskris, med följder på kort och lång sikt. Det har ställt riksbanken inför utmaningar som man kanske inte tagit höjd för med nuvarande lagstiftning."

Har Riksbanken varit för självständig?

"Vi ska ha en självständig centralbank. Det är det ingen som ifrågasätter. Men det hindrar inte att vi ändå behöver ser över regelverket med jämna mellanrum."

Den parlamentariska utredningen ska vara klar först i maj 2019. Allt från inflationsmålets utformning till ansvar för finansiell stabilitet och tillgången på kontanter ska ses över.

I centrum står balansgången mellan Riksbankens oberoende och politikernas möjlighet att utkräva ansvar. En nyckelfråga för utredningen är om Riksbanken som idag själv ska få bestämma sitt inflationsmål och hur det ska mätas.

Tungviktarna Marvin Goodfriend och Mervyn King föreslår att riksdagen i stället beslutar ett inflationsmål vart tionde år, i sin utvärderingsrapport från tidigare i år.

Riksbanken själv har diskuterat införandet av ett toleransintervall på någon procentenhet upp eller ner kring nuvarande 2-procentsmål. Det skulle understryka en ny inflationsmiljö där centralbanker har ett tuffare jobb.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från PensureAnnons

Befria dina anställdas pensioner från alltför höga försäkrings- och fondavgifter

Arbetsgivare som inte omfattas av kollektivavtal bör ställa krav på transparens kring ersättningar till försäkringsförmedlare och att förhandla ner avgifterna för de anställdas tjänstepension. Det är extra viktigt då avgifterna belastar de anställdas pensionskapital och en rätt upphandlad lösning kan ge de anställda mer än 30 procent i högre pension.

Prissättningen på den svenska pensionsmarknaden grundar sig på låg konkurrens mellan få aktörer, och försäkringsförmedlare som för det mesta får sin ersättning i form av provisioner från försäkringsbolag, utan att kunderna som i slutänden betalar dem förstår konsekvensen. För arbetsgivare med kollektivavtal har centrala upphandlingar genomförts där man pressat branschen till lägre avgifter och bättre villkor. Någon motsvarighet har inte funnits för företag utan kollektivavtal. Här har det varit upp ditt varje företag att förhandla sina egna villkor. Det är här Pensures tjänst kommer in i bilden. Man har utvecklat en digital plattform dit företag kan ansluta sig för att enkelt kunna administrera sina anställas tjänstepensioner och få tillgång till upphandlade villkor som kan ge de anställda mer än 30 procent högre utbetald pension jämfört med försäkringsbolagens ordinarie prislistor. 

– Jag har jobbat i pensionsbranschen i över 30 år och det som drev mig när vi startade Pensure vara att säkerställa att även anställda på företag utan kollektivavtal ska ha tillgång till prispressade pensionslösningar som inte riskeras att ätas upp av höga fond- och försäkringsavgifter. Istället för att de anställda ska göda branschen får de nu istället högre pension, säger Mikael Claesson, VD/Grundare av Pensure.

En modern SaaS-tjänst med helt digitala processer 

Pensures digitala tjänstepensionsplattform effektiviserar företagens administration, då all pappershantering är avskaffad och alla förändringar signeras via BankId. Dessutom får de anställda tillgång till en digital rådgivningstjänst för att optimera tjänstepensionen utifrån individuella förutsättningar och behov. 

– Det är enkelt och tydligt. Det var framför allt det som gjorde att vi valde Pensure, men att våra anställda slipper dolda avgifter genom den här lösningen är en stor bonus, säger Fredrik Cederborgs på konsultbolaget TechFactory, som valde att byta till Pensure för sina anställdas tjänstepensioner.

Dolda avgifter ger mindre pension till de anställda

När Pensure intervjuat personer om tjänstepensioner så är det väldigt många som inte känner till att det finns avgifter som belastar pensionerna. Det finns oftast två olika typer av avgifter på en tjänstepension. Dels en försäkringsavgift som ofta ligger på mellan 0,5 – 0,7 procent av den anställdes pensionskapital. Dels en avgift för underliggande kapitalförvaltningen. När det gäller fondförsäkring varierar dessa fondavgifter mellan 0,2 – 2,25 procent av kapitalet. Hos Pensure betalar den anställde inte några försäkringsavgifter och, via Pensures upphandling, har man även rabatter på fondavgifterna. 

– Om man jämför de villkor som vi har förhandlat fram med försäkringsbolagen ordinarie avgifter så ger vi i många fall de anställda mer än 30 procent högre utbetald pension. Vi tycker att det är de anställda som leva på sin pension och inte försäkringsförmedlaren, säger Mikael Claesson.

Om oss

Pensure har utvecklat en digital SaaS plattform dit företag kan ansluta sig för att enkelt kunna administrera sina anställdas tjänstepension få tillgång till upphandlade villkor som kan ge de anställda mer än 30 % högre utbetald pension jämfört med försäkringsbolagens ordinarie prislistor. 

 

Mer från Pensure

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pensure och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?