1515

Han prutade 99,9 procent av skattenotan

Den 34-årige stockholmare som krävdes på närmare en halv miljard kronor i skatt har prutat ned beloppet till 335.000 kronor, något som Dagens Nyheter var först med att rapportera om.

Glädjen grumlas möjligen något av en förseningsavgift på 3.750 kronor.

Som Di kunde rapportera den 2 januari satte en 34-åring samtliga svenska miljardärer på plats genom att krävas på den högsta skatten för 2017.

Mannen, med en förort söder om Stockholm som folkbokföringsadress, hade inte lämnat in någon inkomstdeklaration. Skatteverket beslutade därför i mitten av november i år att skönbeskatta honom för inkomståret 2017.

Han krävdes på nästan en halv miljard, 495 miljoner kronor i skatt efter en skönbeskattning av hans värdepappershandel. 

Den som krävts på näst mest skatt, H&M-arvingen Liselott Tham, betalade in 298 Mkr till statskassan.

Grunden för Skatteverkets beslut var den mycket omfattande värdepappershandel mannen ägnat sig åt. Enligt myndigheten sålde han aktier för knappt 3,3 miljarder kronor under året. Drygt hälften, 1,6 miljarder av det, var vinst enligt Skatteverkets beräkningar.

Mannen ska också ha tjänat mer än 16 Mkr på handel med optioner, terminer och CFD-kontrakt.

Efter det hisnande skattekravet har dock 34-åringen lämnat in en deklaration.

Skatteverket har därför ändrat sitt beslut, vilket DN var först med att rapportera om på fredagen.

I sin senkomna deklaration uppger mannen att han tjänat drygt 1,1 Mkr på sin värdepappersverksamhet.

Skatteverket ändrar därför skattedebiteringen till 335.023 kronor.

Rabatten från det ursprungliga kravet är således 99,9 procent.

Skattekravet har också sänkts med 7.800 kronor för rot- eller rutarbete.

Däremot tvingas 34-åringen betala 3.750 kronor i avgift för den försent inlämnade deklarationen.

 


Innehåll från VerizonAnnons

Därför är 5G en central del av den fjärde industriella revolutionen

Med 5G är framtidens affärsmiljö redan här, men det är privat 5G som kommer att förändra industrin. Det anser Fredrik Hallenborg, nordisk chef på Verizon Business.

– Vi ser 5G som en katalysator för framtida innovationer. Vi arbetar redan nära våra kunder för att hjälpa dem att inse den verkliga potentialen med 5G – och vad den kan göra för deras företag, säger han.

Ta en titt på de senaste artiklarna för att ta reda på trenderna i den snabbrörliga 5G-världen för företag. 

Vi närmar oss slutet av pandemin och även fast många bolag har brottats med stora utmaningar har även många affärsstrategier blivit starkare. Företag över hela världen har inte bara tvingats välkomna distansarbete, många har dessutom lyckats öka sin produktivitet tack vare de förändringar som genomfördes i början av 2020. Under det senaste året har de omfamnat ny teknik för att skynda på sin digitala transformationsresa. I dag är många företag mer flexibla – och bättre rustande inför framtiden. 

– Vi har sett företag förändras genom fyra faser till följd av pandemin. De har först reagerat sedan optimerat verksamheten för att i slutfasen justerat sina positioner för att de ska vara redo att accelerera på marknaden, säger Fredrik Hallenborg, nordisk chef på Verizon Business. 

Han tror att den teknik som nu växer fram, som exempelvis privat 5G, kommer att vara drivkraften för många branscher som vill överleva i framtiden. Det rör allt från detaljhandel med förändringar kring hur vi köper och handlar, men även själva upplevelsen till tillverkningsindustrin där övervakning, skydd och spårning är i fokus. 

Råder ofta förvirring

– På grund av de olika anslutningstekniker som finns tillgängliga på marknaden idag, som till exempel wifi 6 och publikt 5G, så råder det ofta förvirring kring de olika egenskaperna och affärsfördelarna med privat 5G. Publikt 5G är öppet för konsumentmassorna och hanteras av en mobilnätsoperatör, säger Fredrik Hallenborg och fortsätter: 

– Ett privat 5G-nätverk körs på sin egen hängivna utrustning och dess täckning, prestanda, underhållsschema och säkerhet är oberoende av offentliga tjänster. 

Om vi ​​tittar på wifi 6 och 5G-tekniken så finns det även tydliga skillnader. Wifi används främst för trådlöst LAN och inomhusbehov. Dess kompakta struktur och komplexa fasta anslutningar kan göra det svårt att hantera stora industriella miljöer. Wifi 6 och 5G förväntas komma att samexistera under en tid framöver. Verizon siktar därför på att fortsätta hantera båda teknikerna för att kunna erbjuda företag optimala lösningar baserat på deras individuella användningssätt. 

– Många företag vill vara en del av den fjärde industriella revolutionen och 5G kommer att bli centralt för denna transformationsresa. Vi vet, och förstår 5G, oavsett om den är publik eller privat, säger Fredrik Hallenborg. 

Ta en titt på de senaste artiklarna för att ta reda på trenderna i den snabbrörliga 5G-världen för företag. 

 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?