Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Han har anställda från 50 länder: ”Vi pratar inte om ursprung”

Spelbolaget Massive Entertainment har anställda från 50 olika länder. På måndagens Gasellgala i Malmö berättade bolagets vd om hur bolaget tacklar integrationen.

”Vi pratar helt enkelt inte om ursprung”, säger David Polfeldt.

David Polfeldt, vd på Massive Entertainment.
David Polfeldt, vd på Massive Entertainment.Foto:Pax Engström

Malmö har kanske mer än någon annan stad sammankopplats med de utmaningar som Sverige har och står inför med integrationen av nya svenskar. David Polfeldt, vd för det snabbväxande spelbolaget Massive Entertainment är dock optimist. 

”Om 20 år kommer människor komma till Malmö och fråga ‘hur fick ni det att fungera?’ Det finns en otrolig comebackvilja i Malmö och en vilja att göra något bra”, sa David Polfeldt på måndagens Gasellgala i Malmö där han var en av dom entreprenörer som intervjuades på scen. Massive Entertainment har nära 700 anställda med 50 olika nationaliteter. På frågan om hur de förhåller sig till detta kom svaret snabbt. 

”Inte alls, vi pratar inte om integration. Alla relationer på vårt företag bygger på att kunna dela med sig av saker som andra behöver och söka hjälp från andra. Då slutar man att tänka på människor utifrån ursprung och inser att fördomar bara är i vägen. Det händer något, vi kallar det fördomskollaps!”

David Polfeldt ser en hastighetsvinst när fördomskollapsen inträffar, de anställda ser varandra som kollegor och ingenting annat. Det har fungerat för Massive Entertainment. Nu menar han att det skulle kunna föras över på hela landet. 

”Fördomar är ju egentligen ett sätt för hjärnan att försöka spara tid genom att säga ‘nu vet jag något om dig’. Men det gäller att komma runt det. Visst tar det tid men det är något som händer i Malmö nu, märker jag. Förhoppningsvis är processen snart igång i hela Sverige.”


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?