Annons

Han fyller kommunernas socialkontor

Som uthyrd socionom insåg Damir Sabani att han lika gärna kunde starta ett eget företag och hyra ut sig själv. Fyra år senare är bemanningsföretaget Socionomera, med sina 60 konsulter, Skånes snabbast växande bolag.

Damir Sabani leder Skånes snabbaste snabbväxare.
Damir Sabani leder Skånes snabbaste snabbväxare.Foto:Jack Mikrut

På frågan hur det känns att vara entreprenör kommer svaret lika snabbt som överraskande.

”Entreprenör, företagare, vd. Orden känns väldigt främmande för mig. Självbilden har nog inte landat efter att ha varit socialsekreterare i så många år. Men jag får väl vänja mig helt enkelt”, skrattar Damir Sabani och berättar hur han mer eller mindre halkade in på företagandet.

En socionomutbildning på universitet ledde till ett arbete som socialsekreterare i Malmö stad. Efter drygt tio år började han sakna utmaningar och insåg att det var svårt att göra karriär, inte minst lönemässigt. Han valde att hoppa av sin anställning för att i stället erbjuda sina tjänster via bemanningsföretag. Här pressades han att ta uppdrag långt bort från hemmet i Malmö där han hade två små barn. Situationen blev så betungande att Damir Sabani till slut gick in i väggen.

”Jag behövde en förändring. Ett första steg var att starta ett eget aktiebolag och hyra ut mig själv, i stället för att gå via andra bemanningsföretag. När jag började ringa runt till kommuner för att sälja in mig insåg jag att det verkligen fanns en efterfrågan på socionomer. Då kom jag på att jag även kunde hyra ut andra, som fanns i mitt nätverk.”

Hans bolag, Socionomera, anställde en första person i februari 2019. Denne kunde snabbt placeras ut på ett längre uppdrag. Fler förfrågningar började rulla in och resten är historia, som det heter. I dag, inte ens fyra år senare, basar Damir Sabani över ett bolag med 60 konsulter som är uthyrda till ett 40-tal kommuner i hela Sverige. Under samma period har omsättningen ökat från noll till knappt 19 miljoner kronor i fjol, en tillväxt som nu alltså lett fram till priset som årets Gasell i Skåne 2022.

Marknaden för Socionomera utgörs uteslutande av kommuner som är i behov av socionomer. I första hand kliver bolagets konsulter in som socialsekreterare, vilket betyder att de ska fatta svåra beslut kring till exempel ekonomiskt bistånd till utsatta familjer eller om ett barn ska omhändertas av myndigheter.

Enligt Damir Sabani vill de flesta kommuner ha egna anställda på de här viktiga tjänsterna. Det finns även kommuner som gärna hyr in personal, som ett komplement. Men oavsett strategi uppkommer det kontinuerligt situationer där kommunerna behöver akut hjälp och därmed tvingas vända sig till bemanningsföretag.

”Det kan till exempel handla om en orosanmälan kring ett barn. Då måste kommunen enligt lag utreda ärendet snabbt. Jag vet av erfarenhet att det kan skapa en enorm press på kommuner och här vill vi hjälpa till.”

Damir Sabani med medarbetarna Zaid Hamza och Dalia Sager.
Damir Sabani med medarbetarna Zaid Hamza och Dalia Sager.Foto:Jack Mikrut

Konkurrensen för Socionomera utgörs delvis av stora bemanningsjättar som har en avdelning för uthyrning av just socionomer. Det finns även en mindre grupp av renodlade bolag, helt inriktade på samma nisch som Socionomera. Enligt Damir Sabani fick branschen sig en törn under de stora flyktingströmmarna till Sverige 2015, då flera oseriösa spelare lockades av möjligheten att tjäna snabba pengar.

”I dag är det därför enormt viktigt att kunna visa positiva referenser från nöjda kommuner. Det i sin tur bygger förstås på att man kan erbjuda duktiga socionomer”, säger Damir Sabani som själv kom till Sverige som ensamkommande flykting från Bosnien när han var 15 år. 

Han beskriver sin uppväxt och även de första åren i Sverige som tuff och problematisk. Samtidigt, berättar han, har bakgrunden präglat honom och hans entreprenörskap.

”Eftersom jag själv har varit utsatt har jag fått en stor respekt för människors känslor och välmående. Vilket i sin tur gör mig väldigt mån om våra medarbetare och kunder. Jag hoppas och tror att det kan vara en förklaring till Socionomeras framgångar.”

En annan av Socionomeras framgångsfaktorer, förklarar han, är ett konstant fokus på att vara effektiv och spara på kostnader. Allt från kundbearbetning till konsulternas beläggning ska automatiseras med olika verktyg.

”Jag lägger själv mycket tid här eftersom jag inte bara tycker att det är viktigt utan även spännande. Det går nog att kalla mig för automatiseringsnörd. Kanske har det att göra med mitt stora intresse för matematik, när jag var liten tävlade jag till och med i matte.”

Motiverad av framgångarna vill Damir Sabani fortsätta den snabba tillväxten av Socionomera. Planerna är många. På kort sikt ska erbjudandet till kommuner kompletteras med chefer och även hjälp i rekryteringsprocesser. Men det handlar fortfarande om socionomer. Nästa, riktigt stora, steg är att gå in i nya sektorer och till exempel erbjuda bemanning av läkare eller sjuksköterskor.

”Men vi vill stanna inom omsorg. Vår slogan är ‘vi gör det enkelt att bry sig’ och det är här vi vill vara”, säger Damir Sabani och förklarar hur han är medveten om att den snabba tillväxten kommer att ställa allt högre krav på hans ledarskap. 

Han har ingen erfarenhet av att vara ledare sedan tidigare och ser sig inte ens som en naturlig ledare eller särskilt skicklig coach. Det är tydligt att han är ödmjuk inför uppgiften, samtidigt som det inte råder något tvivel om att han gör allt för att utvecklas.

Dalia Sager går igenom dagens arbete med Damir Sabani.
Dalia Sager går igenom dagens arbete med Damir Sabani.Foto:Jack Mikrut

”Framför allt läser jag mängder av ledarskapslitteratur och plockar ut delar från lite här och var som jag tycker är användbara.”

Vad har du lärt dig?
”En viktig insikt är faktiskt hur lätt det är att överskatta sin förmåga när det gäller att fatta beslut. Jag har bestämt mig för att aldrig lita på min magkänsla eftersom den ofta visar sig vara fel.”

För att vara en person som inte vill bli kallad för ledare låter det som Damir Sabani blivit, åtminstone, intresserad av ämnet. Men det är något som han snabbt dementerar.

”Jag är vd och måste leda min personal på ett schysst sätt. Så jag är väl intresserad därför att jag ser ett behov. Men att vara ledare är ingenting som jag drömt om och ska jag vara ärlig hade jag hellre spenderat alla timmar på att läsa böcker om automatisering än om ledarskap!”

 

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera