Annons

Han bygger världens största sorteringsmaskineri

MOTALA. Svensk Plaståtervinning, vars revolutionerande teknik kommer att kunna återvinna hela tolv plastsorter i tidernas största sorteringsanläggning, är Årets Impactgasell 2022.

Mattias Philipsson leder Svensk Plaståtervinning.
Mattias Philipsson leder Svensk Plaståtervinning.Foto:Jack Mikrut

Svensk Plaståtervinnings nya anläggning Site Zero blir världens största när den drar i gång nästa år. Redan i dag är bolagets fabrik i Motala en av Europas största. 

”Framför allt kommer Site Zero att bli mycket resurseffektivare”, slår vd Mattias Philipsson fast.

I dag sorterar bolaget ut fyra sorters plaster för återvinning. I den nya anläggningen kommer man att kunna sortera hela tolv sorters plaster.

”På så sätt öppnar vi åtta nya marknader för återvunnen plast. Laminat har varit väldigt knepiga att sortera ut och återvinna, men även det kommer vara möjligt med helt ny teknik, så kallad kemisk återvinning.”

Det innebär att man bryter ned plasten till molekylär nivå och bygger upp den igen och får jungfrulig kvalitet som om den gjorts direkt från olja. Övriga förpackningar återvinns mekaniskt. Miljönyttan av plaståtervinningen är tvåfaldig, man slipper utsläppen från att elda upp den och man behöver inte tillföra nya plaster av olja.

”Vi får besök från hela världen som vill se hur vi gör. Vår vision är att göra plast helt cirkulärt.”

Ägarnas mål är att 55 procent av alla plastförpackningar i Sverige ska återvinnas till 2025.

Den nya anläggningen Site Zero blir världens största när den drar i gång 2023. Redan i dag är bolagets fabrik i Motala en av Europas största.
Den nya anläggningen Site Zero blir världens största när den drar i gång 2023. Redan i dag är bolagets fabrik i Motala en av Europas största.Foto:Jack Mikrut

”Fram till 2019 skickades en stor del av plastförpackningarna som samlades in i Sverige till återvinning utomlands på grund av kapacitetbrist här. Det är supercoolt att när Sverige gör en innovativ satsning och bestämmer sig för att göra något så lyckas vi. Hemligheten bakom cirkularitet är att sortera och återvinna varje plast för sig. Nu är vi en bra bit på väg.”

I och med den nya tekniken kommer bolaget skapa förutsättningar för att kunna återvinna alla sorters plaster som används för förpackningar, uppger han.

Vilket är ditt bästa råd till andra som vill jobba med impact?
”När vi började pratade ägarna om att nå en viss återvinningsgrad. Vi ifrågasatte det måttet. Det intressanta är hur man återvinner. Man kan smälta ihop flera plastsorter till en parkbänk till exempel, vilket är dåligt ur klimatsynpunkt. Vår ledstjärna är att sänka klimatpåverkan för våra kunder. Att pratat cirkularitet och klimatneutralitet är bäst för att få med sig kunderna. Väldigt många verksamheter är kopplade till utsläpp, att prata om hur de når klimatmålen engagerar.”

Hur ser framtiden för er ut?
”Vi tror och hoppas naturligtvis att vi kan bli Sveriges nästa exportsuccé, något som stärkts av att EU kontaktat oss och vill se oss som modell för spårbarhet i en historiskt skandalomsusad bransch.”

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera