ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Han blir ny vd för Svenska Handelskammaren i London

  • Peter Sandberg tar över som vd på Svenska Handelskammaren i London. Foto: Colourbox/Privat

Peter Sandberg tar över som vd på Svenska Handelskammaren i London efter Ulla Nilsson som lämnar efter sex år. Med en bakgrund från både två olika handelskammare och den brittiska riskkapitalföreningen vill han säkerställa att handelskammaren är rätt partner för nästa generation företag. 

På onsdagskvällen stod det klart att Peter Sandberg blir ny vd för Svenska Handelskammaren i London. Han kommer närmast från den brittiska riskkapitalföreningen British Private Equity & Venture Capital Association, BVCA, men har även arbetat på Svenska Handelskammaren både i USA och i London. 

”Det känns jättebra och jag känner mig väldigt taggad för uppgiften. Man har väl alltid haft tankar på vad man skulle vilja göra om man fick chansen att ta över rodret", säger Peter Sandberg till Di. 

Han tar över efter Ulla Nilsson som beslutat sig för att lämna. 

”Jag har varit här i sex år nu och det har verkligen varit ett roligt och inspirerande arbete. Så det är med lite blandade känslor man lämnar, men det är dags att vända blad i boken och för kammaren att få lite ny energi och någon som ser med nya ögon på saker och ting”, säger Ulla Nilsson. 

Blickar vi framåt så tror Peter Sandberg att den stora utmaningen blir att vara en relevant partner för nästa generation företag. 

"Jag tror på Handelskammaren och ser vad den betyder. Samtidigt tror jag att vi måste titta på hur vi möter framtiden på bästa sätt. Hur får vi in nästa generation företag och är relevanta för dem? Jag tror inte man kan vara exakt samma handelskammare som man kanske varit de senaste 25 åren", säger Peter Sandberg. 

"Vi har både stora företag som vi representerat i över hundra år och nya entreprenörer som skapat sina företag mot en helt annan bakgrund. Jag tror de behöver väldigt olika service så det gäller att hitta en balans mellan vad som är relevant för respektive målgrupp", fortsätter han. 

Peter Sandberg kommer tillträdde som vd den 17 juli. 

"Ulla Nilsson har varit fantastisk och har gjort ett jättebra jobb de senaste sex åren. Nu går vi in i en ny tid och vi är väldigt glada att kunna välkomna Peter Sandberg som ny vd. Han känner till både traditionerna och den nya världen och vi är säkra på att han  kommer leda Handelskammaren mycket framgångsrikt framöver", säger Jan Olsson, styrelseordförande för Svenska Handelskammaren i London, till Di. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies