ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Han blir ny vd för Björn Ulvaeus nöjeskoncern

  • Per Sundin och Björn Ulvaeus. Foto: Joey Abrait, Claudio Bresciani/TT
  • Per Sundin. Foto: Joey Abrait
  • Foto: Claudio Bresciani/TT

Per Sundin blir ny vd på Björn Ulvaeus Pop House, som bland annat äger Abba The Museum och konsertarenan Cirkus. 

Per Sundin har gjort sig känd som en nyckelperson inom den svenska musikindustrin. Nu lämnar han jobbet som vd på Universal Music Group i Norden för att axla vd-rollen hos Björn Ulvaeus koncern Pop House Sweden. 

Per Sundin har tidigare suttit i styrelsen för Pophouse AB. 

”Jag har imponerats stort av ambitionen och viljan hos huvudägarna Conni Jonsson och Björn Ulvaeus. Jag kände en stark drivkraft att anta utmaningen”, säger Per Sundin i ett pressmeddelande. 

Pop House Sweden grundades 2014 och har numera Abba The Museum, Pop House Hotel, Cirkus och nyförvärvet Hasselbacken under sina vingar. De ligger alla på Djurgården i Stockholm. 

Som ny vd ska Per Sundin fortsätta att locka besökare till den gröna ön mitt i huvudstaden. 

”Det ska bli så inspirerande och roligt att tillsammans fortsätta och utveckla musik- och nöjesutbudet genom Pop House Sweden och samtidigt marknadsföra Djurgården som en av världens mest spännande upplevelsedestinationer”, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande. 

Per Sundin är kvar på Universal Music Nordic Region som icke-verkställande ordförande. 

Han tillträder som vd den 1 september. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer