1515
Annons

Han blev MBA-stipendiat – i konkurrens med tusen andra

Juryn såg enorm potential att skala upp och påverka hälso- och sjukvården runt om i världen. Det fick dem att välja Jonathan Ilicki som MBA-stipendiat.

”Jag var väldigt glad och lite förvånad eftersom det är väldigt tuff konkurrens,” säger förra årets vinnare.

Nu är det dags att söka årets stipendium – 495.000 kronor.

Jonathan Ilicki är årets MBA-stipendiat.
Jonathan Ilicki är årets MBA-stipendiat.Foto:Jesper Frisk

MBA-stipendiet delas ut varje år av Dagens industri i samarbete med utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm. 

Vinnaren för 2021 blev Jonathan Ilicki, som valdes ut av drygt 1.000 sökande till stipendiet med följande motivering.

”Jonathan är en ödmjuk, intelligent och innovativ person med en mycket stark drivkraft, nyfikenhet och ett genuint intresse för andras välbefinnande. Han har en ledande position hos Platform24, med en enorm potential att skala upp och påverka hälso- och sjukvården runt om i världen”, står det bland annat i juryns motivering.

Det blev en förvånad reaktion när Jonathan Ilicki fick beskedet att han tilldelats MBA-stipendiet. 

”Jag var väldigt glad och lite förvånad eftersom det är väldigt tuff konkurrens. Det blev lite firande i smyg när jag fick veta och det var ju för att jag inte fick berätta för så många andra än familj och närmsta chefen”, säger Jonathan Ilicki. 

Stipendiet är värt 495.000 kronor och målet med utbildningen är att ge så god kunskap som möjligt i att leda och utveckla organisationer och företag.

För ett och ett halvt år började Jonathan Ilicki som Head of Medical Innovation på Platform24 som utvecklar vårdtjänster. 

”I mitt fall jobbar jag med att bland annat utveckla nya hälsotjänster och hitta nya sätt att förbättra vården. Det har varit spännande att jobba med hur man bygger nya tjänster, till exempelvis för att slåss mot covid-19. Då gällde det att snabbt hjälpa att samhället att testa befolkningen och massvaccinera”, säger Jonathan Ilicki.

Drivkraften hittar han i att lära sig nya saker. 

”Det kan verka spretigt att läsa medicin, business och evidensbasering. Men för att förbättra sjukvården från grunden så underlättar det att kunna se saker från olika perspektiv. Dessa tre perspektiv visar helt olika saker, men tillsammans kan de hjälpa en att hitta bättre lösningar på sjukvårdens stora utmaningar.”

Något som Jonathan Ilicki hoppas att MBA-programmet ska ge honom är verktyg och redskap som han kan använda för att lösa utmaningar som han möter i jobbet.

”Jag tror och hoppas på att kurserna och kurskamrater kommer utmana mig och mina tankesätt. Sen tror jag också att jag kommer få en djupare förståelse för saker jag jobbar med.”

Har du en ledarskapsfilosofi?
”Jag har några principer. Till exempel, ju mer tillit man kan skapa desto lättare blir det att skapa en välfungerande grupp. Tillit är inget man kan trolla fram, det måste man tjäna in och det gör man genom att vara ärlig, rak och försöka att vara så transparent som möjligt.”

Innehåll från Nord SecurityAnnons

Därför ska du aldrig använda jobbdatorn privat

Ett företag behöver ha kontroll över sina enheter och användare. När allt fler arbetar på distans behöver ett företagsVPN implementeras – och de anställda förstå riskerna med att surfa privat på sina jobbenheter.

– Med två olika VPN kan både företagssäkerhet och personlig integritet hos de anställda bevaras, säger Adrianus Warmenhoven, Defensive Strategist på NordVPN.

Antalet cyberattacker ökar i genomsnitt med 30 procent varje år. Det visar studier som också konstaterar att var tredje internetanvändare, 142 miljoner människor, använder VPN-tjänster för att få större frihet och samtidigt öka sin integritet och säkerhet på nätet. Ett VPN skickar datatrafiken via en krypterad tunnel och bidrar bland annat till anonymitet och skydd från hackare. Det möjliggör även för personer på olika ställen i världen att säkert arbeta i samma nätverk och ger användaren potential att få åtkomst till onlinetjänster som annars hade blockerats. I dag har ledande VPN-leverantörer som exempelvis NordVPN tänjt på gränserna för vad ett VPN egentligen är, genom att addera funktioner för skydd mot skadlig kod.

Då hackers använder andra metoder för att komma åt företag än privatpersoner behövs dock olika typer av VPN för att säkerställa användarens säkerhet – och gör du privata ärenden på din företagsenhet kan både du och företaget påverkas negativt.

Använder alltid skyddade uppkopplingar

Adrianus Warmenhoven arbetar som Defensive Strategist på NordVPN, en av världens mest avancerade VPN-tjänster. Den används av miljontals internetanvändare över hela världen och garanterar integritet utan spårning. Adrianus är specialiserad på konsumenternas cybersäkerhet och cybersäkerhet i vardagen och berättar att han själv aldrig skulle använda oskyddade uppkopplingar, varken privat eller i jobbet.

– För mig är den personliga integriteten alldeles för viktig – jag är fullt medveten om hur enkelt information och uppgifter om mig annars kan spridas till andra.

Sedan pandemin har Adrianus, så som många andra, arbetat mer på distans. I dag använder han två VPN – ett till företagsenheterna och ett till sin privata mobil och telefon – något han konstaterar att alla som värnar om säkerhet och sitt privatliv borde ha.

– När allt fler anställer arbetskraft remote eller arbetar från hybridkontor suddas gränsen mellan arbete och privatliv lätt ut. Att använda samma enhet både under och efter arbetstid kan dock vara mer riskabelt än man tror, både för användaren och företaget. Företag loggar det som sker på sina enheter, vilket innebär att ditt surfande inte är så privat som du tror.

”Hackers har olika intressen”

Carlos Salas arbetar som Engineering Manager på NordLayer, en adaptiv säkerhetslösning för nätverksåtkomst för företag. Han håller med om att företagen arbetar hårt för att skydda sin information och ha kontroll över sina enheter och användare.

– Till skillnad från ett privat VPN är företagens nätverkslösningar främst avsedda för att skydda företagets integritet, inte individens. När de anställda tar med sina enheter hem försvinner en del av den kontrollen; program som inte hör hemma i arbetet kanske laddas ner och gör företaget mer sårbart för intrångsförsök.

Carlos berättar att hackers har olika intresse för företag och privatpersoner. De som vill komma åt dig som privatperson försöker få tillgång till bankdetaljer eller andra uppgifter om dig som person – och Adrianus konstaterar att hackers som är ute efter företagsinformation ofta struntar i det som har med privatpersonen att göra. 

– Om du använder din jobbdator när du surfar hemifrån blandas världarna ihop och du öppnar upp säkerhetsdörrar som hackers annars inte hade brytt sig om att titta på. Genom att ha ett VPN på din privata dator även när du arbetar hemifrån säkerställer du att du får behålla din integritet och att företaget kan fortsätta växa.

Om Nord Security:

NordVPN är världens mest avancerade VPN-tjänsteleverantör och används av miljontals internetanvändare världen över. NordVPN erbjuder dubbel VPN-kryptering och Onion Over VPN och garanterar integritet med noll spårning. En av de viktigaste funktionerna i produkten är Threat Protection, som blockerar skadliga webbplatser, skadlig kod, spårare och annonser.

NordLayer skapades av NordVPN:s ingenjörer för specifika företagsbehov. NordLayer är en adaptiv säkerhetslösning för nätverksåtkomst för företag. Den hjälper organisationer av alla storlekar att uppfylla skalnings- och integrationsutmaningar. NordLayer rör sig mot ett ständigt utvecklande SASE-ekosystem och är snabbt och enkelt att implementera med befintlig infrastruktur, är hårdvarufri och utformad för skalning.

Både NordVPN och NordLayer är en del av Nord Security, hemvist för avancerade cybersäkerhetslösningar. 

Läs mer på nordvpn.com/sv 

Läs mer på nordlayer.com 

 

Mer från Nord Security

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nord Security och ej en artikel av Dagens industri

Fastighetsveteraner gnuggar händerna i oredan

För att allting ska förbli detsamma, måste allting förändras. Det fritt översatta citatet är hämtat från en roman om aristokratins umbäranden i ett föränderligt Italien på 1800-talets slut. Kanske kan det också användas på den svenska fastighetsmarknaden, som nu är försatt i betydande oreda. Åtminstone på börsen.

Foto:Cicci Jonson/Jesper Frisk

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera