1515

Hamstring av munskydd inför nya råd

Försäljningen av munskydd har ökat stort på landets apotek de senaste veckorna, det visar kartläggningar från SVT Nyheter och Svenska Dagbladet.

Foto:Henrik Montgomery/TT, Henrik Montgomery/TT, Henrik Montgomery/TT

Apotea uppger att för nästan en månad sedan såldes 150.000 per vecka. Två-tre veckor senare ökade försäljningen till 320.000 och förra veckan såldes 395.000 munskydd.

 ”Vi ser en planerad hamstring inför en möjlig förändring i Folkhälsomyndighetens rekommendationer”, säger Apoteas vd Per Svärdsson, till SVT.

Nätföretaget är inte ensamt om att se en ökad efterfrågan. Kronans Apotek säger att deras försäljning har ökat med 86 procent under augusti jämfört med juli.

Apoteket Hjärtat och helstatliga Apoteket AB försäljning har ökat under sommaren, bara den senaste veckan har den gått upp med cirka 30 procent.

”Just nu säljer vi lika mycket på en vecka som vi brukar göra på ett helt år”, säger Jean Hussein, apotekschef på Apoteket AB, till SVT.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?