1515
Annons

Hamnarbetarna avfärdar medlarnas bud

Hamnarbetarförbundet avfärdar medlarnas bud i den pågående hamnkonflikten. Beslutet är fattat av en enig förbundsstyrelse, säger ledamoten Erik Helgeson till 

Sveriges Radio Ekot.

Punktstrejkerna som pågår i ett tiotal hamnar fortsätter, och kan komma att utökas med fler stridsåtgärder, enligt förbundet.

De första strejkerna till följd av konflikten inleddes den 23 januari.


Stoltenberg: ”Bra samtal” med Erdogan om Natoansökan

”Jag har haft ett bra samtal med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan om Sveriges och Finlands ansökningar om medlemskap i Nato”, skriver försvarsalliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg på Twitter på lördagen.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.Foto:Yves Herman

”Vi enades om att fortsätta samtalen i Bryssel och Madrid nästa vecka”, fortsätter Stoltenberg.

Natos toppmöte i Madrid börjar på tisdag, då förhoppningarna varit att de svenska och finländska ansökningsprocesserna skulle kunna gå i mål.

Samtliga 30 medlemsländer måste säga ja för att Sverige och Finland ska släppas in, men Turkiet förhalar och har ställt en rad krav för att säga ja.

Finlands president Sauli Niinistö sade i tisdags att det är inte troligt att man kommer att nå någon lösning innan mötet i Madrid.

De två länderna kommer inte lyckas komma överens med Turkiet i de pågående förhandlingarna innan dess, tror presidenten.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?