ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Halvfärdig skyskrapa säljs på nätauktion

En halvfärdig skyskrapa, och marken den står på, bjuds ut på den stora handelssajten Taobao.

Den 156 meter höga byggnaden, som ursprungligen designades som ett hotell, ligger i Taiyuan i provinsen Shanxi. De 39 våningarna omfattar totalt 76 000 kvadratmeter och är väl vad som i svenska bostadsannonser skulle kallas en "renoveringschans".

På auktionssajten finns bilder från byggnaden som bland annat visar ett dunkelt upplyst garage och ofärdiga interiörer med dammiga golv och byggmaterial i travar.

Bygget påbörjades 2006 men avbröts 2010 då pengarna tog slut, skriver nyhetsbyrån Nya Kina. Skyskrapan säljs nu av en kinesisk domstol med ett utgångspris på 553 miljoner yuan, motsvarande drygt 700 miljoner svenska kronor.

Nästan alla kinesiska domstolar har numera konton på Taobao för att snabbt och öppet kunna sälja beslagtagen egendom. Hus, bilar, smycken och mobiltelefoner är sådant som myndigheterna avyttrar på detta sätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer