Halka och olyckskaos i Västerbotten

Blixthalkan har slagit till i Västerbotten. Framförallt har Umeå drabbats.
Det small till och började regna och nu är det kaos i stan, säger RLC-befäl Mathias Borin vid polisregion Nord till TT.

Temperaturen har legat på minus och när temperaturen steg och det började regna vid 14.30-tiden på söndagen blev vägarna glashala.

Vi har haft åtta avåkningar och halkrelaterade krockar bara den sista halvtimmen. Det är främst I Umeå tätort och en radie runtom på tre—fyra mil som det är glashalt, det är helt spegelblankt på vägarna, säger Borin.

Inga svåra personskador har rapporterats. Bilisterna är medvetna om att det är halt och håller ner hastigheten.

Det blir ju inga svåra olyckor men bilverkstäderna kommer nog att få mycket att göra, säger Borin.

Halkbekämpningen hade svårt att hinna med när vädret plötsligt slog om, men Borin hoppas att saltningen ska komma i gång och få vägarna mer farbara. Polisen uppmanar trafikanterna att inte ge sig ut i trafiken om det inte är absolut nödvändigt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?