Annons

Haldex-konkurrenten klår förväntningarna

Amerikanska Wabco, en konkurrent till Haldex, har lämnat en försäljningsprognos för helåret 2018 som slår marknadens förväntningar. 

Såväl resultat och försäljning för det fjärde kvartalet 2017 var också bättre än väntat. 

Wabcos prognos för helåret 2018 är en försäljning på 3,82-3,98 miljarder dollar. Här låg analytikernas snittförväntningar på 3,70 miljarder dollar, enligt Bloomberg News.

Helårets justerade vinst per aktie väntas uppgå till 7:20-7:70 dollar, mot väntade 7,56 dollar per aktie.

För det fjärde kvartalet redovisar Wabco ett justerat resultat per aktie på 2:00 dollar. Enligt Bloomberg News snittprognos hade analytikerna räknat med ett resultat på 1:80 dollar per aktie. 

Intäkterna var 934 miljoner dollar. Väntat här var intäkter på 899 miljoner dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?