1515
Annons

Håkan Juholt kan bli ny ambassadör på Island

Den tidigare S-ledaren Håkan Juholt kan bli ny ambassadör på Island. Enligt uppgifter till Expressen förordas han av Utrikesdepartementet och rekryteringsprocessen ska vara inne i sitt slutskede. 

Håkan Juholt.
Håkan Juholt.Bild:Rickard Nilsson/TT

Håkan Juhult säger själv till Expressen att han har sökt flera tjänster inklusive ambassadör på Island och som kulturattaché i Sydafrika, men att han inte fått något slutgiltigt besked.

”Ni är tidigt ute, jag tror att det närmar sig beslut men ingenting är definitivt innan allt är klart. Jag har sökt flera tjänster och är beredd att ta vilken som helst av dem”, säger Håkan Juholt till Expressen.

”Vad jag har förstått är ingenting hundra procentigt klart ännu. Det är möjligt att din tipsare är mer säker än vad jag är”, fortsätter han.

Enligt uppgifter till Expressen förordar Utrikesdepartementet Håkan Juhult som ambassadör på Island och anställningsprocessen ska vara inne i sitt slutskede. Det formella beslutet fattas av regeringen och väntas tas i början av 2017.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?