Annons

H&M stänger alla sina butiker i Storbritannien

Modejätten H&M fortsätter stänga butiker i spåren av coronavirusets härjningar. Nu stängs alla butiker tillfälligt i Storbritannien, meddelar bolaget på sin hemsida. 

Foto:Jack Mikrut, Jack Mikrut

”De senaste veckorna saknar motstycke. Vi har jobbat hårt för att fatta rätt beslut under svåra omständigheter och vi hoppas att vi har gjort rätt så här långt”, skriver H&M HM B +0,25% Dagens utveckling .

Bolaget har drygt 300 butiker i Storbritannien. Från och med i dag, lördag, stängs dessa i två veckor framåt – till att börja med. 

För att kompensera för butiksstängningarna erbjuder modejätten kostnadsfria leveranser och förlängda returperioder.    

I och med nedstängningen i Storbritannien har nu 3.169 H&M-butiker tillfälligt bommat igen i spåren av coronaviruset. Det utgör 63 procent av modejättens totala antal butiker, enligt nyhetsbyrån Direkt.  

Tidigare i veckan beslutade H&M att tillfälligt stänga alla butiker i Tyskland, USA, Kanada, Portugal och Belgien. Innan dess hade modejätten gjort samma sak i Grekland, Schweiz, Slovakien, Litauen, Cypern, Malaysia, Ukraina, Filippinerna och Peru.

Vad gäller Kina, där virusutbrottet ursprungligen startade, är över 500 av koncernens 516 butiker nu öppna igen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?