Annons

Gymnasium kan stoppa utvisning

Regeringen har kommit överens om en lagändring som ger ensamkommande flyktingbarn, som har riskerat utvisning på sin 18-årsdag, rätt att stanna om de studerar på gymnasiet, rapporterar Ekot.

Bild:Colourbox

Den här gruppen, som inte anses ha skyddsbehov men som saknar ordnat mottagande i hemlandet, fick tidigare oftast permanent uppehållstillstånd. Men efter ett nytt – och kritiserat – ställningstagande från Migrationsverket i somras får dessa ensamkommande flyktingbarn tillfälliga uppehållstillstånd fram tills 18-årsdagen.

Lagändringen, som regeringen kommer att lägga fram inom kort, innebär att dessa får stanna så länge de går på gymnasiet.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?