Annons

Gunnebo vinstvarnar för tredje kvartalet

Säkerhetskoncernen Gunnebo kom med en vinstvarning på söndagen. Rörelseresultatet för det tredje kvartalet 2017 förväntas bli svagare än tredje kvartalet 2016.

Rörelseresultatet väntas uppgå till 49 miljoner kronor i det tredje kvartalet jämfört med 91 miljoner kronor för jämförelsekvartalet för ett år sedan, enligt pressmeddelandet från bolaget.

Vinstvarningen anges huvudsakligen bero på tre faktorer. Dels ska svåra väderförhållanden i USA och jordbävningen i Mexiko i september ha påverkat försäljningen till den publika amerikanska administrationen negativt, inom region Americas.

För det andra har bolaget fattat ett beslut om nedläggning av en underutnyttjad fabrik i Sydafrika som berör 100 anställda.

För det tredje: I Frankrike ser Gunnebo en försäljningsnedgång inom sin installations- och serviceverksamhet med en negativ resultatpåverkan som följd.

"En strategisk översyn har redan påbörjats", skriver bolaget om den franska utvecklingen.

Rörelseresultatet för det tredje kvartalet förväntas inkludera poster av engångskaraktär om 18 miljoner kronor, primärt hänförbara till fortsatta omstruktureringsaktiviteter i Europa samt nedläggningen av tillverkningen i Sydafrika.

Den fullständiga rapporten släpps den 25 oktober.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera