Annons

Gunnar Axén ny styrelseordförande för Allra

Det kritiserade pensionsbolaget Allra har utsett Gunnar Axén som ny styrelseordförande. Han ersätter Ebba Lindsö som nyligen valde att lämna sin post. Det meddelade Allra på torsdagens presskonferens.

Gunnar Axén.
Gunnar Axén.Bild:Hampus Andersson

Tidigare m-politikern Gunnar Axén blir ny ordförande för det krisdrabbade pensionsbolaget Allra. Han efterträder därmed Ebba Lindsö, som deltagit i ett strömavhopp från skandalbolagets styrelse. 

”Det var enkelt att formulera ett mål. Min uppgift är att återupprätta spararnas och pensionsmyndighetens förtroende”, säger den tidigare riksdagsmannen (M) Gunnar Axén som greppar ordförandeklubban. 

Han säger att han fick frågan att bli arbetande styrelseordförande i Allra under förra veckan, samt att han sedan dess ägnat sig åt att granska bolaget. 

Han medger att bolaget är problemtyngt. 

”Den kritik som riktats mot bolagets avkastningsnivå har varit rättmätig.” 

Gunnar Axén lovar därför en genomgång av avkastning och avgifter. Att öka den hittills undermåliga avkastningen är en av uppgifterna i den omställning han nu kommer att leda. 

”Att uppnå det kommer att kräva ett gediget arbete. Eventuella fel och brister ska rättas till”, säger han vidare under en presskonferens vid Allras huvudkontor på torsdagen. 

Gunnar Axén var fram till 2014 moderat riksdagsledamot, och han säger sig ha god erfarenhet av finansbranschen. 

”Jag har bland annat arbetat med fokus på finansmarknadslagstiftning och reglering”, säger Gunnar Axén som även arbetat inom riksdagens socialförsäkringsutskott. ​

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?