ANNONS:
Till Di.se

Gunnar Axén ny styrelseordförande för Allra

Det kritiserade pensionsbolaget Allra har utsett Gunnar Axén som ny styrelseordförande. Han ersätter Ebba Lindsö som nyligen valde att lämna sin post. Det meddelade Allra på torsdagens presskonferens.

Tidigare m-politikern Gunnar Axén blir ny ordförande för det krisdrabbade pensionsbolaget Allra. Han efterträder därmed Ebba Lindsö, som deltagit i ett strömavhopp från skandalbolagets styrelse. 

”Det var enkelt att formulera ett mål. Min uppgift är att återupprätta spararnas och pensionsmyndighetens förtroende”, säger den tidigare riksdagsmannen (M) Gunnar Axén som greppar ordförandeklubban. 

Han säger att han fick frågan att bli arbetande styrelseordförande i Allra under förra veckan, samt att han sedan dess ägnat sig åt att granska bolaget. 

Han medger att bolaget är problemtyngt. 

”Den kritik som riktats mot bolagets avkastningsnivå har varit rättmätig.” 

Gunnar Axén lovar därför en genomgång av avkastning och avgifter. Att öka den hittills undermåliga avkastningen är en av uppgifterna i den omställning han nu kommer att leda. 

”Att uppnå det kommer att kräva ett gediget arbete. Eventuella fel och brister ska rättas till”, säger han vidare under en presskonferens vid Allras huvudkontor på torsdagen. 

Gunnar Axén var fram till 2014 moderat riksdagsledamot, och han säger sig ha god erfarenhet av finansbranschen. 

”Jag har bland annat arbetat med fokus på finansmarknadslagstiftning och reglering”, säger Gunnar Axén som även arbetat inom riksdagens socialförsäkringsutskott. ​

 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies