Hoppa till innehållet

Annons

Gunnar Axén ny styrelseordförande för Allra

Det kritiserade pensionsbolaget Allra har utsett Gunnar Axén som ny styrelseordförande. Han ersätter Ebba Lindsö som nyligen valde att lämna sin post. Det meddelade Allra på torsdagens presskonferens.

Gunnar Axén.
Gunnar Axén.Bild: Hampus Andersson

Tidigare m-politikern Gunnar Axén blir ny ordförande för det krisdrabbade pensionsbolaget Allra. Han efterträder därmed Ebba Lindsö, som deltagit i ett strömavhopp från skandalbolagets styrelse. 

”Det var enkelt att formulera ett mål. Min uppgift är att återupprätta spararnas och pensionsmyndighetens förtroende”, säger den tidigare riksdagsmannen (M) Gunnar Axén som greppar ordförandeklubban. 

Han säger att han fick frågan att bli arbetande styrelseordförande i Allra under förra veckan, samt att han sedan dess ägnat sig åt att granska bolaget. 

Han medger att bolaget är problemtyngt. 

”Den kritik som riktats mot bolagets avkastningsnivå har varit rättmätig.” 

Gunnar Axén lovar därför en genomgång av avkastning och avgifter. Att öka den hittills undermåliga avkastningen är en av uppgifterna i den omställning han nu kommer att leda. 

”Att uppnå det kommer att kräva ett gediget arbete. Eventuella fel och brister ska rättas till”, säger han vidare under en presskonferens vid Allras huvudkontor på torsdagen. 

Gunnar Axén var fram till 2014 moderat riksdagsledamot, och han säger sig ha god erfarenhet av finansbranschen. 

”Jag har bland annat arbetat med fokus på finansmarknadslagstiftning och reglering”, säger Gunnar Axén som även arbetat inom riksdagens socialförsäkringsutskott. ​

 

Innehåll från EbbotAnnons

Techbolaget Ebbot har utvecklat en GPT-modell för kundsupport

Senaste året har kantats av en AI-hysteri med ChatGPT i spetsen, vilket har gjort att många företag fått upp ögonen för tekniken, inte minst potentialen för kundsupport. Den snabba utvecklingen inom AI är något som techbolaget Ebbot tagit tillvara på, som nu lanserar nu sin egenutvecklade GPT-modell - skräddarsydd för kundsupport.

Att använda AI för att automatisera kundsupport är inte något helt nytt påfund. Tekniken har dock inte alltid levt upp till förväntningarna, vilket gjort att många företag har antagit en avvaktande ställning till AI chatbotar. 

Sen kom ChatGPT och förändrade allt. 

– Den snabba utvecklingen av AI och framför allt ChatGPT har förändrat både företagens och konsumenternas inställning till- och förväntningar på chatbotar och sättet man kan interagera med dem, säger Oliver Young, Product Manager på Ebbot.

Ebbot är ett svenskt techbolag som har utvecklat chatbots- och AI-teknik sedan 2018. Därmed har de i första hand fått uppleva hur attityden till chatbotar på marknaden snabbt har skiftat från skepticism till entusiasm, med en nu stark tilltro till deras förmåga och potential.

En del företag har redan hoppat på trenden att använda sig av tjänster som är integrerade med generellt tränade GPT-modeller. Det finns dock en hel del nya utmaningar som kommer med detta, förklarar Oliver Young:

– Risken med att använda en chatbotsleverantör som saknar en egen GPT-modell är att man tappar kontrollen över sin datasäkerhet och personuppgiftshantering. Detta på grund av att många tredjepartslösningar lagrar datan utanför EU, där andra regler och lagar om personuppgiftshantering gäller.

Som svar på marknadens efterfrågan har Ebbot utvecklat sin egen GPT-modell, baserad på samma teknologi som ChatGPT, men med en viktig skillnad; Ebbots modell hostad inom EU och anpassad för att endast svara utifrån företagsspecifika data.

– Med EbbotGPT kan vi säkerställa att chatboten endast svarar på företagsspecifika data. Något som är oerhört viktigt inom kundsupport där man absolut inte vill riskera att boten hittar på egna svar, såsom att boten rekommenderar en konkurrerande produkt eller tjänst, säger Oliver Young.

Förutom att EbbotGPT är skräddarsydd för att användas för kundsupport, berättar Oliver Young att den nya modellen även har förändrat sättet för hur chatbotar byggs och administrerats i Ebbot-plattformen:

– Till skillnad från hur chatbotar tidigare byggdes i plattformen, kan man nu bygga en helt ny chatbot på bara några minuter. Till exempel kan en FAQ-fil (vanliga frågor) användas som träningsdata. Efter träningen kan chatboten generera en oändlig mängd unika svar baserat på innehållet i FAQ:n. Den här snabbare processen för att skapa chatbotar innebär också att det blir mer kostnadseffektivt att utveckla och underhålla en chatbot, vilket ger fler företag och organisationer möjlighet att skaffa en.

Den nya GPT-modellen lanseras i början av september vilket gör Ebbot till det första svenska företaget som erbjuder en egen GPT-modell som är skräddarsydd för kundsupport. 

Företag kan redan nu anmäla intresse på Ebbots hemsida här.  

Om Ebbot

Ebbot erbjuder en plattform för att skapa bättre kundupplevelser online med hjälp av AI. Ebbot grundades 2018 och har idag kontor i Stockholm och Göteborg. 

Läs mer på ebbot.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ebbot och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera