Annons

Gunilla von Platen investerar i nytt sminkmärke

Sminkmärket Base of Sweden har funnits i bara två år och de två patentskyddade produkter som märket erbjuder lanserades så sent som i juni. Nu går affärsängeln Gunilla von Platen in som ny investerare. 

”Det känns extra kul för mig att stötta en kvinnlig entreprenör”, säger Gunilla von Platen. 

Gunilla von Platen
Gunilla von PlatenFoto:Åsa Tällgård

Jasmine Lundqvist grundade sminkmärket Base of Sweden tillsammans med Carl Åhslund för bara två år sedan. Nu tar man in en ny delägare i den välkända affärsängeln Gunilla von Platen. 

”Det känns extra kul för mig att stötta en kvinnlig entreprenör. Hon hade en del manliga investerare som ville gå in, men det blev hon och jag. Många killar pitchar till mig och de är ofta mer kaxiga, dryga och har en skev syn på verkligheten och sig själva. Jasmine är mer realistisk och har gjort sin hemläxa bättre än de flesta”, säger Gunilla von Platen. 

Sminkmärket säljer bara två produkter i nuläget, en patentskyddad foundation och en sminkborttagning speciellt framtagen för att ta bort den slitstarka basen. 

”Vi ville integrera mer funktionalitet i smink. Vi började undersöka och hittade ingen lösning på marknaden utan började experimentera själva och landade i de här produkterna och blev först på marknaden”, säger Jasmine Lundqvist.  

Produkterna lanserades i juni i år och det har varit full fart framåt sedan dess. 

”Lyko köpte första produktionen för 3 miljoner, sedan har vi bekräftade order på 6 miljoner som ska levereras innan december. Så årets bokslut kommer landa på ungefär 8 miljoner tror vi”, säger Jasmine Lundqvist. 

I somras vann Base of Sweden Cosmo Awards i på skönhetsmässan Cosmoprof i Bologna och efter det har efterfrågan enligt Jasmine Lundqvist varit enorm. Märket växer snabbt och produkterna ska inom de närmaste månaderna lanseras i Spanien, Finland och USA. 

”Det är jättemycket på en gång, under det här året har vi träffat investerare samtidigt som vi har behövt bygga organisationen. Så i den här investeringsrundan så kände jag att det måste bli någon som förstår slutkonsumenten, och då känner jag att det är viktigt att ha fler kvinnor i bolaget. Gunilla är en så otroligt stark profil och det kommer ge oss mycket stöd”, säger Jasmine Lundqvist. 

Gunilla von Platen vill inte gå ut med den exakta investeringssumman, men säger att det ”inte är lite i alla fall”. 

”Jag går in med en summa nu och jag stoppar gärna in mer pengar i nästa fas när det blir större expansion utomlands”, säger hon. 

Även modellen Victoria Silvstedt gick in som investerare förra året. 

”Hon är väldigt aktiv i bolaget och hjälper oss med strategi och globala lanseringar. I och med att vi heter Base of Sweden och är ett svenskt företag, ville vi ha en stark svensk skönhetsprofil utåt. Hon är också en väldigt smart och duktig entreprenör, så det var väldigt kul för oss att få med henne i ett så tidigt skede för hon tar ju en risk med sitt varumärke”, säger Jasmine Lundqvist. 

Jasmine Lundqvist fortsätter att ha majoritet i bolaget, något som spelar stor roll även för den nya affärsängeln. 

”I alla investeringar som jag går in i så ska entreprenören alltid vara majoritetsägare. Jag är själv entreprenör, det är viktigt att man har majoritet och sista ordet”, säger Gunilla von Platen. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?