Guldregn över Volvo Cars vd – men nu sänks lönen

Volvo Cars vd Håkan Samuelssons lön och bonus ökade med över 80 procent i fjol. Han kunde kvittera ut 35,7 miljoner kronor efter att bolaget satt både omsättnings- och vinstrekord.

Nu under coronakrisen får han dock sin lön sänkt, men bolaget säger inte med hur mycket. 

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson.
Volvo Cars vd Håkan Samuelsson.Foto:Björn Larsson Rosvall/TT

På torsdagen permitterades alla 25.000 anställda på Volvo Cars i Sverige på grund av coronavirusets följder som lett till nedgång i bilförsäljningen och brist på komponenter. Torslandafabriken i Göteborg stängdes och tjänstemännen ska jobba 60 procent hemifrån. Alla anställda får en lönesänkning på 6 procent och staten tar drygt 30 procent av lönekostnaderna. Samma dag offentliggjordes bolagets årsredovisning där det framgår hur stora ersättningar vd och ledningen fick förra året.

Håkan Samuelssons lön uppgick till 14,4 Mkr jämfört med 12,8 Mkr året innan. Rörliga ersättningar och bonus gav honom 21,3 Mkr. Totalt innebär det att han erhöll 35,7 Mkr. Det är en rejäl höjning jämfört med de 19,5 Mkr han fick 2018 när en av de rörliga ersättningarna inte föll ut.

Vd:ns ersättning baseras på bolagets resultat i fjol. Geelyägda Volvo Cars sålde över 700.000 bilar, omsatte 274,1 miljarder kronor och gjorde ett rörelseresultat på 14,3 miljarder kronor. Det starka resultatet innebar också att personalbonusen, som frös inne 2018, föll ut till alla anställda.

Det har inte varit någon diskussion om att förändra bonusen för varken personalen eller ledningen på grund av den svåra situation som bolaget har hamnat med anledning av coronaviruset.

”Nej, bonusen kommer att betalas ut till alla som planerat. I ljuset av rådande situation sänks dock lönen för både vd och ledningen. Det är en betydande sänkning, men vi har inte kommunicerat hur stor den är”, säger Volvo Cars presstalesperson Stefan Elfström.

I årsredovisningen kommenterar Håkan Samuelsson coronapandemin och bolagets åtgärder som innebär att fabrikerna i Sverige, Belgien och USA stängs tillfälligt. 

”Åtgärderna syftar till att säkra jobb, anpassa produktionen efter efterfrågan och se till att Volvo Cars kan komma tillbaka till normal produktion så snart som det är säkert och möjligt”, skriver han.

Volvo Cars fyra fabriker i Kina har öppnat igen efter att ha varit stängda i upp till åtta veckor.

”Det visar fördelarna med att vara ett globalt företag”, skriver Håkan Samuelsson i årsredovisningen.

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?