ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Guldpriset fortsätter uppåt

  • Foto: Colourbox

Guldpriset har fått en stark start på 2017. På måndagen stiger spotpriset för sjätte dagen i följd och ligger nu återigen över 1.200 dollar per uns.

Januari har återigen börjat starkt för guldet och spotpriset på den glimrande metallen har stigit med 4,4 procent sedan klockorna ringde in 2017. På måndagen stiger guldet med omkring 0,5 procent och handlas strax innan klockan 16 för omkring 1.204 dollar per uns. Spotpriset på guld har stigit nio av årets elva handelsdagar och handlas nu på den högsta nivån sedan slutet på november.

”Guldet stiger i takt med att frågetecken dyker upp kring konsensussynen att Trump kommer vara bra för dollarn och bra för aktier med en stor, ofinansierad byggnadsplan. Trafiken har i princip varit enkelriktad för oss – kunderna köper”, sa Adrian Ash, analyschef guldhandelssajten Bullionvault, till Bloomberg i slutet av förra veckan.

Guldpriset bjöd på en svängig resa under 2016 och var som högst uppe på 1.366 dollar per uns i början av juli innan priset föll tillbaka kraftigt i spåren av det amerikanska presidentvalet.

I sin marknadsutsikt för 2017 spår branschorganisationen World Gold Council att det kommer finnas en fortsatt hög efterfrågan på guld under året och ser sex trender som de anser kommer styra prisutvecklingen: ökande politiska och geopolitiska risker, valutadepreciering, stigande inflationsförväntningar, högt värderade börser, fortsatt långsiktig tillväxt i Asien och nya marknader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer