ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Guldmedalj till Guldkulas skumpa

  • Foto: Privat

Wall Street-veteranen Håkan Anderson Guldkula har fått en guldmedalj. Hans champagnemärke, som utvecklats tillsammans med den svenske experten Richard Julin, vinner första pris på vin- och spritmässan WSWA i Florida.

Håkan Anderson Guldkula tillhör de svenska långvägarna på Wall Street, han började på 1980-talet arbetat på investmentbanken Drexel Burnham Lambert. 

Genom åren har han satsat på både skräpobligationer och ett system för köttmärkning, en satsning som hittills mött en del motgångar. Däremot bubblar det om hans egna champagnemärke.

”I dag har Guldkula Champagne blivit utsedd till den bästa champagnen i USA”, säger han med hänvisning till en så kallad Best in Show-utmärkelse som på torsdagen delades ut i Orlando, vid vin- och spritmässan WSWA.

Håkan Anderson Guldkula berättade om sin champagne-satsning i en Di-intervju 2013. Ansvarig för innehållet i flaskan är den svenske champagne-kännaren Richard Julin, och mässan i Florida är ett led i en lansering på amerikansk mark, berättar Guldkula:

”Det känns superkul och en bra start på vår första lanseringsdag i USA”, säger han.
Både svenska finansmän och kändisar har gjort liknande ansatser. Förra året lanserade Christer Gardell en champagne utan tillsatt socker, med namnet Solsidan Zero Dosage.

Även den nyligen avlidne nöjes- och societetsprofilen Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt marknadsförde champagne i eget namn.

Bland andra kändisarna som salufört vin eller öl finns märks Per Gessle, kocken Per Morberg och tv-personligheten Edward Blom.

Tyck till