Annons

Guldläge för startupen – ”Exploderat på kontorssidan”

”Fastighetsbranschen ställs inför samma digitala förändringstryck som andra branscher redan gått igenom”, konstaterar Henrik Svanqvist, vd på Tmpl, en proptechstartup runt vilket flera av Sveriges största fastighetsbolag nu flockas. 

Henrik Svanqvist, vd på Tmpl Solutions och Peter Östman, kommunikationsdirektör på Vasakronan.
Henrik Svanqvist, vd på Tmpl Solutions och Peter Östman, kommunikationsdirektör på Vasakronan.Foto:Petronelle Halvorsen

Idén till Tmpl kom för tio år sedan och utmynnade snart i en enkel Brf-app, för bostadsrättsföreningar att kommunicera med medlemmarna. Bostadsappen växte snabbt för Tmpl och har i dag många stora bostadsbolag som kunder. 

Nyligen blev man också approcherade av Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag med cirka 75 procent av beståndet i form av kontor.

”Fastighetsbolagen är ju utsatta för ett enormt omvandlingstryck från nya aktörer på kontorsmarknaden med Wework och andra som, om kanske inte hotar deras existens, så hotar att störa deras affärsmodeller”, säger Henrik Svanqvist.

”Alla inser att man i dag behöver en teknisk plattform som en grund för en framtida affär med ett ökat service- och tjänsteinnehåll. Det har formligen exploderat på kontorssidan de senaste åren.”

Resultatet blev att Tmpl och Vasakronan startade ett nytt gemensamt bolag, Tmpl Work, med ambitionen att skapa en branschstandard och sedan erbjuda den till övriga fastighetsbolag på marknaden. 

Tmpl Work erbjuder ett kundgränssnitt som kopplar samman alla digitala lösningar som redan finns på plats i en fastighet för att hantera olika typer av service, access till utrymmen, felanmälningar och så vidare.

Först ut med den nya kontorsplattformen blir Vasakronans prestigeprojekt Sergelhuset mitt i Stockholm city i september. Sedan ska den rullas ut i Vasakronans alla kontor i Sverige. 

”Men vi har också redan andra kunder som Hufvudstaden och Lundbergs. Coronakrisen har ju satt ytterligare press på bolagen att jobba med den digitala kundresan så de senaste månaderna har vi sett ett klart ökat tryck och vi har fått en handfull nya stora kunder”, berättar Henrik Svanqvist.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera