ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Gula västarna i ny protest i Paris – över 100 gripna

  • Foto: Claude Paris

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen.

Det har förekommit sammandrabbningar med polis, rapporterar AFP:s reportrar från Paris gator. Efter att demonstrationerna pågått i några timmar använde poliser tårgas och distraktionsgranater för att skingra folksamlingen. 126 personer har gripits och över 11.000 personkontroller har utförts, meddelar polisen.

Gula västarna protesterar nu bland annat mot att stora summor pengar öronmärks till återuppbyggnaden av den brandhärjade katedralen Notre-Dame, när proteströrelsen anser att det ska läggas pengar på andra saker.

Polisen har förbjudit alla demonstrationer på ön i floden Seine där Notre-Dame ligger. Man utfärdade också demonstrationsförbud på paradgatan Champs-Élysées och utanför presidentens officiella bostad Élyséepalatset.

Protester har ägt rum i ytterligare ett antal franska städer under lördagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer