1515

Gryningsräd mot försäkringsbolag

Försäkringsbolagen If, Trygg-Hansa och Folksam har fått oannonserade besök av Konkurrensverket under morgonen, efter misstankar om brott mot konkurrenslagen.
If bekräftar att bolaget fått besök av myndigheten.

Bild:TT

Konkurrensverket har genomfört gryningsräder mot flera stora försäkringsbolag. If, Trygg-Hansa, Folksam och AIG Europes filial i Sverige har fått oannonserade inspektioner av myndigheten under morgonen.

Morgonens så kallade gryningsräder ska ses som en utvidgning av den tidigare startade undersökningen mot Söderberg & Partners och delägda bolag till detsamma, samt norska Protector, enligt Konkurrensverket.

"Vi har fått in fler misstankar och då har vi gjort fler undersökningar", säger Konkurrensverkets pressekreterare Jimmy Dominius.

Bakgrunden är misstänkta olagliga överträdelser av samordnade försäkringsupphandlingar.

Försäkringsbolaget If bekräftar Konkurrensverkets besök och att det hänger ihop med utredningen av den misstänkta olagliga upphandling som bland andra Söderberg & Partners är inblandad i.

"Det är bra att de går till botten med det här. Vi samarbetar förstås fullt ut", säger Caroline Uliana, chef för externinformation på If.

Hon bekräftar också att besöket från Konkurrensverket var oannonserat.

"De hämtade in information och pratade med folk", säger Caroline Uliana.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?