Annons

Gruvstängningar lyfter nickelpriset

Nickelpriset stiger på torsdagen efter nyheter om att Filippinernas regering kräver stängning av flera gruvor i landet efter tillslag.

Enligt ett tv-sänt uttalande av miljöministern Gina Lopez ska större miljö- och välfärdshänsyn tas i de filippinska gruvorna framöver, något som kommer att leda till stängning av 23 gruvor och att minst fem till läggs på is.

Åtgärderna har stöd av Filippinernas president Rodrigo Duterte, och flaggades för under fjolåret. Även då steg nickelpriset.

Filippinerna står för cirka en fjärdedel av världens nickelproduktion. Konkurrenten Indonesien sade i januari att landet kanske skulle återuppta en del av sin produktion som svar på Filippinernas planer.

Vid 13-tiden på torsdagen var nickelterminen upp drygt 2 procent på London Metal Exchange. Bland svenska nickelproducenter finns Lundin Mining och Boliden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?