ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Gruvbolagets företrädesemission fulltecknad inför notering

Gruvprospekteringsbolaget Nordic Iron Ores företrädesemission inför notering på Nasdaq First North har fulltecknats.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under emissionen har cirka 36,5 miljoner units tecknats, vilket tillför bolaget cirka 36,5 miljoner kronor före emissionskostnader som har beräknats till cirka 3,4 miljoner kronor.

81,2 procent av det totala antalet units tecknades med stöd av företrädesrätt medan 18,8 procent tecknades utan stöd av företrädesrätt.

Bolaget har efter emissionen cirka 10.000 aktieägare.

Första handelsdag på Nasdaq First North har satts till den 29 augusti, förutsatt att bolaget fått godkännande från Nasdaq.

Iron Ore har alla förutsättningar att lyckas bättre med sitt första järnmalmsprojekt än andra svenska bolag som har kollapsat under senare år eftersom mycket av arbetet redan gjort, sade vd Paul Marsden till Nyhetsbyrån Direkt i en intervju under juni månad.

"Projektet i Blötberget drar nytta av att vi kan utnyttja existerande infrastruktur, både under jord och på land. Dessutom finns en väl fungerande järnvägsförbindelse och hamnen i Oxelösund är beredd", sade han.

Nordic Iron Ore kontrollerar tre fyndigheter i Bergslagen; Blötberget, Väsmanfältet och Håksberg. Först att utvecklas är dock Blötberget, där gruvdrift förekommit från 1700-talet fram till 1979, då dåvarande ägaren SSAB lade ned det sista schaktet.

Nordic Iron Ore gjorde redan i början av 2012 ett försök till en större nyemission och påföljande börsintroduktion, men tvingades revidera sina planer sedan problemen för sedermera konkursade Northland Resources lett till att investerare blev misstänksamma mot nya järnmalmsbolag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer