Annons

Grundarna miljonsäljer aktier i Midsummer

Solenergiföretaget Midsummer meddelar att bolagets fyra grundare Sven Lindström (vd), Eric Jaremalm (finanschef), Alf Linder och Göran Lombäck säljer motsvarande cirka en tredjedel av deras sammanlagda innehav.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Sven Lindström (vd), Eric Jaremalm (finanschef) är två av grundarna som säljer aktier.
Sven Lindström (vd), Eric Jaremalm (finanschef) är två av grundarna som säljer aktier.Foto:Oskar Omne

1,925 miljoner aktier har sålts av ägarna. Till vilken kurs försäljningen genomförts till framgår inte av pressmeddelandet.

Köparna utgörs av LF Fonder, Nordea Fonder, Skandia Fonder, Fårö Capital, Gullspång Invest och Invus Invest. Bland köparna återfinns bolagets ordförande Jan Lombach som köper en mindre andel aktier.

”Av strikt privatekonomiska skäl har vi grundare valt att sälja en mindre del av vårt aktieinnehav… Samtidigt är vi mycket glada över det ökande institutionella intresset som finns för bolaget”, skriver Sven Lindström, vd och Eric Jaremalm, finanschef i ett uttalande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?