ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Grundarna helägare av Stadium på nytt

  • Sportkedjan Stadium ägs återigen helt av grundarna Ulf och Bo Eklöf. Foto: Jesper Frisk
  • Ikano AB säljer tillbaka de 26,8 procent av Stadium som de ägt sedan 2005, enligt ett pressmeddelande. Foto: TT

Sportkedjan Stadium ägs återigen helt av grundarna Ulf och Bo Eklöf. Ikano AB säljer tillbaka de 26,8 procent av Stadium som de ägt sedan 2005, enligt ett pressmeddelande.

I samband med att samarbetsavtalet mellan parterna löper ut köper grundarna och dess familjer tillbaka den dryga fjärdedelen av bolaget som ägts av Ikano. I och med återköpet fortsätter Ikano Group att fokusera på "strategiskt utvalda områden" inom kärnverksamheten.

"Självklart är vi enormt stolta över samarbetet och de lärdomar det gett oss men vi känner oss också tacksamma för möjligheten vi nu har att hämta hem bolaget fullt ut och fortsätta satsa framåt", säger Karl Eklöf, vd för Stadium Group.

Grundarna Ulf och Bo Eklöf konstaterar att Stadiums tillväxt har uppgått till omkring 70 procent under perioden 2005-2018, och att Stadium Group omsätter cirka sju miljarder kronor i år.

Överenskommelsen mellan parterna, som skedde den 29 augusti, träder i kraft första april nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer