ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Grosskopf utesluter inte att Nuder polisanmäls

  • Foto: Björn Lindgren / TT /

Göran Grosskopf, styrelseledamot i Skistars storägare, Ekhaga utveckling, är förtegen om detaljer kring händelsen bakom att Pär Nuder fått lämna Skistars styrelse med omedelbar verkan. Men i en intervju i Sydsvenskan framkommer att den är av så allvarlig grad att den skulle kunna polisanmälas.

”Jag utesluter inte det”, säger Grosskopf.

Som skäl till före detta finansministern Pär Nuders avgång från Skistars styrelse har angetts ”olämpligt uppträdande” under skid-VM i Åre. Nuder själv menar att han offrats i en maktkamp mellan två ägare. Göran Grosskopf, som företräder skidanläggningsbolagets största ägare Ekhaga Utveckling, vill inte alls gå in på detaljer om händelsen som lett till att Nuder får gå. Han hänvisar sin tystnad till att vilja visa hänsyn mot Nuder och andra inblandade. 

”Olämpligt beteende är det som vi har kommit överens om att gå ut med. Jag förstår att det kan väcka spekulationer, men det finns många hänsynstaganden i det här sammanhanget, såväl till Pär Nuder som till andra personer”, sa Göran Grosskopf till Dagens industri tidigare på dagen. 

I en intervju med Sydsvenskan svarar han däremot att det skulle kunna handla om en händelse som kan bedömas som brottslig. Han uppger att han inte känner till någon polisanmälan i nuläget men han säger att det inte är omöjligt att en sådan kan komma.

”Jag utesluter inte det”, säger Grosskopf till Sydsvenskan.

Läs mer: Göran Grosskopf: Nuders försvarstal faller på sin egen orimlighet 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer