1515

Grönt ljus till Nordens högsta torn

Länsstyrelsen i Göteborg kommer att godkänna detaljplanen för Karlavagnsplatsen där Nordens hösta torn ska byggas, skriver GP.
”Det är en stor milstolpe för oss att få det här godkännandet”, säger byggbolaget Sernekes vd Ola Serneke.

Bild:Serneke

Detaljplanen för jättebygget på Hisingen i Göteborg godkändes av kommunfullmäktige i början av sommaren men stoppades av länsstyrelsen. Invändningen var frågetecken kring bullerskydd och hur trafiksituationen kommer att påverkas.

Nu har länsstyrelsen fått in det avtal som myndigheten efterlyst och ändrar sig.

”Vi är nöjda. Vi ser inte längre någon risk för påtaglig skada på riksintresset för kommunikationer. Vi anser inte heller att bebyggelse enligt planen är olämplig för människors hälsa och säkerhet", skriver länsstyrelsen i beslutet, enligt GP.

Ola Serneke, vd för Serneke Group, som ligger bakom projektet, är också nöjd och tror inte att det tillfälliga stoppet kommer att leda till några förseningar.

Karlatornet ska bli 245 meter hög och kommer då att vara Nordens högsta byggnad.

Hotellmagneten Petter Stordalen planerar bland annat ett nytt Clarionhotell i tornet.Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?