Annons

Grönt ljus för nya Jägersro

Ytterligare ett steg mot ett nytt hästsportcentrum har tagits i Malmö då Skånska travsällskapet har sagt ja till att sälja 40 procent av marken till det kommunala fastighetsbolaget MKB fastighets AB. Värdet av affären uppgår till 775 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från fastighetsbolaget.

Marken som säljs är i dag trav- och galoppbana samt parkering. Där planeras nu en ny stadsdel med cirka 3.400 bostäder. Enligt Sydsvenskan är planen sedan att skapa en ny modern hästsportanläggning, med både ny trav- och galoppbana, där träningsbanorna i dag ligger.

Avtalet mellan Skånska travsällskapet och MKB kommer att skrivas på inom kort och sedan börjar detaljplaneringen för det nya hästsportcentrumet.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?