Grön ungdoms språkrör avgår – riktar skarp kritik mot MP-ledningen

Hanna Lidström och Axel Hallberg avgår som språkrör för Grön ungdom – och anklagar MP-ledningen för att ha ”fegat ur i valrörelsen”. Det skriver Aftonbladet.

Foto:Bjorn Larsson Rosvall/TT

För en vecka sedan meddelade Gustav Fridolin att han slutar som språkrör för Miljöpartiet. 

Och ledarkrisen i MP sprider sig – när ungdomsförbundet Grön ungdom samlas till riksmöte i februari nästa år kommer de båda språkrören Hanna Lidström och Axel Hallberg att lämna sina poster, skriver Aftonbladet.

Hanna Lidström menar att partiet gjorde ”en missbedömning” i en valrörelse som kom att handla om klimat, då ”många människor längtade efter radikal och tuff miljöpolitik”.

”Vi var kvar i vårt fega skal och det är lätt att det blir så när man fått mycket smällar. Jag tycker att det sken igenom att vi inte hade självkänsla nog att våga vara tuffare och radikalare i klimatpolitiken”, säger hon till Aftonbladet.

Hon ger också Miljöpartiets politiska innehåll en känga:

”Också vår politik är ganska långt ifrån vad som faktiskt behövs för att rädda den här planeten. Länge har vi behövt vara lite mesigare i vår klimatpolitik för att över huvud taget bli lyssnade på. Men det var som att vi vaknade för sent.”

Hanna Lidström har varit språkrör för Grön ungdom sedan 2016. Axel Hallberg efterträdde året därpå Mårten Roslund, som avgick efter att ha poserat med representanter från Sverigedemokratisk ungdom, SDU, under en krogkväll.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?