Grekland vill ha nytt storlån

EU-kommissionen och IMF undersöker möjligheten för Grekland att få lån från Världsbanken för aktiva arbetsmarknadsåtgärder.

Det sade kommissionens ekonomiska taleskvinna Annika Breidthardt vid en pressbriefing på fredagen.

"Kommissionen är i kontakt med IMF för att undersöka denna möjlighet", sade hon.

"Vi fortsätter att stödja olika åtgärder mot arbetslöshet och socialt utanförskap", fortsatte hon.

Grekland har begärt 3 miljarder euro i lån från Världsbanken. Samtidigt förhandlar Grekland med kommissionen, IMF och ECB om reformer i utbyte mot nya delutbetalningar av från nödlåneprogrammet på 86 miljarder euro.

Grekland hoppas skapa 100.000 nya jobb under tre år.

Grekland uppges ha tillräckligt med pengar för att kunna återbetala lån på 4,6 miljarder euro under mars. Men nästa delutbetalning behövs för att klara återbetalningar på 7 miljarder euro i juli.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?