1515

Grängesberg Exploration intäkter sjönk

Grängesberg Exploration handlades i nedåtgående riktning under torsdagsmorgonen efter att bolaget bekänt färg för det tredje kvartalet.

Intäkterna sjönk till 2,5 miljoner kronor (5,4) medan ebitda-resultatet vände till negativa 2,7 miljoner kronor (+2,2).

Behovet av högvärdig järnmalm ökar allt eftersom och Grängesberg märker att intresset för den nya Dannemoraprodukten är stort. 

”Det är inte konstigt eftersom det råder brist på höghaltigt järnmalmkoncentrat och det är få gruvor som kan producera det. Lägg därtill att vi avser att producera Dannemoras koncentrat med det minsta möjliga koldioxidavtrycket, vilket kommer att göra den världsunik”, skriver vd Christer Lindqvist i rapporten.

Bolaget räknar med att publicera den preliminära genomförbarhetsstudien för Dannemoragruvan innan årsskiftet.

”Parallellt med det arbetet har vi inlett det formella samrådsförfarandet som föregår en ansökan om miljötillstånd som vi planerar att lämna in till Mark- och Miljödomstolen under första kvartalet nästa år”, noterar vd vidare. 

Efter en dryg halvtimmes handel på torsdagen var aktien ned 3,9 procent.


Innehåll från YrkesAkademinAnnons

Vi hjälper dig och ditt företag att möta framtidens kompetenskrav

I ett allt mer digitaliserat samhälle, där teknikutvecklingen skapar snabbare förändringar, blir det viktigare för både företag och individer att säkerställa en kontinuerlig kompetensutveckling och ett ständigt lärande. 

– Med vår långa erfarenhet hjälper vi företag och kommuner över hela Sverige att identifiera områden där medarbetare behöver uppdaterade, eller helt nya, kunskaper - kunskaper som dessutom är både aktuella och relevanta för att följa med in i framtiden, säger Anna-Carin Herdebrant, affärsområdeschef företagsutbildningar på YrkesAkademin. 

– Vi vill med fokus på hela landet stötta företagen att möta ökade kompetenskrav som är ett resultat av den snabba teknikutvecklingen. Vi vill göra skillnad, och vi kan med vår brett uppbyggda kompetens skapa de utbildningar som gör just det, berättar Anna-Carin. 

Genom sin stora satsning på bland annat utbildningar inom gröna transporter och elektrifiering är YrkesAkademin också med och utvecklar det svenska hållbarhetsarbetet. 

– Det handlar om utbildningar som gör att vi kan möta våra klimatutmaningar på ett bättre sätt framöver. Vi jobbar exempelvis med utbildningar inom e-drivesystem och kompetenshöjning för ingenjörer för att stötta den snabba omställning vi ser idag inom fordonsindustrin. Vi utbildar förare för transportfordon löpande och har säkerhetsutbildningar kring elfordon för de som arbetar på våra vägnät, berättar Anna-Carin.

Vad gör YrkesAkademin till en stark samarbetspartner för kompetenshöjning enligt dig?

– Vi som utbildningssamordnare måste vara på tårna och kunna erbjuda intressanta, korta, flexibla utvecklingsmöjligheter. För oss är det viktigt att hela tiden ligga i framkant och utveckla vårt utbud, så att vi när behoven uppstår kan presentera en lösning. När exempelvis pandemin kom så arbetade vi redan med nätbaserade utbildningar inom området och kunde därför snabbt möta företagens förändrade behov.

Läs mer om våra utbildningar

Läs mer om vår verksamhet 

Om YrkesAkademin
YrkesAkademin grundades 1997 och finns över hela Sverige samt i Finland men vi har också länge varit omställda för digitalt lärande och distansundervisning. Varje år lär sig fler än 10 000 människor ett jobb hos oss, eller kompetenshöjer sig i takt med att teknik och utveckling går framåt. Våra utbildare är goda pedagoger med en gedigen bakgrund direkt från näringslivet. Vi samarbetar nära med branschen - på så sätt säkerställer vi att våra kompetensinsatser alltid är aktuella och relevanta så att du kan gå en hållbar framtid till mötes.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med YrkesAkademin och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?