Annons

Gränges miljardinvesterar i USA

Gränges ska investera 110 miljoner dollar för att utöka kapaciteten inom valsad aluminium i Huntingdon, Tennessee.

Samtidigt meddelar Gränges att det har tecknat en avsiktsförklaring med Mitsubishi Aluminium om att bilda ett joint venture-företag i Nordamerika.

Det framgår av två pressmeddelanden från bolaget.

 

Utbyggnaden, som görs för att möta en ökad efterfrågan på tunna aluminiumprodukter, värmeväxlarmaterial för fordon och applikationer för stationära värmeväxlare (HVAC), kommer att skapa 85 fasta heltidstjänster.

"Expansionen i Huntingdon markerar nästa steg i vår strategiska tillväxtplan för den nordamerikanska marknaden", kommenterar Gränges vd Johan Menckel.

Kapaciteten i Huntingdon kommer att öka från omkring 160 kiloton till närmare 200 kiloton per år när utbyggnaden är klar. Projektet beräknas ta ungefär två år att färdigställa och kommer att ha en positiv påverkan på Gränges rörelseresultat 2019, uppger bolaget.

Vidare uppger Gränges att samriskbolaget med japanska Mitsubishi Aluminum ska tillverka avancerade aluminiumprodukter för lödda värmeväxlare.

Samriskföretaget beräknas etableras under 2018.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?