Gott om högdjur på fastighetsbranschens toppmöte

Stefan Ingves, Fredrik Reinfeldt, Mattias Klum och Richard Florida är bara några av profilerna på scen under årets Business Arena. I år arrangeras branschens stora mötesplats i digital version. 

Fredrik Reinfeldt och Stefan Ingves är två av profilerna på årets Business Arena.
Fredrik Reinfeldt och Stefan Ingves är två av profilerna på årets Business Arena.Foto:TT/Di

Det har varit en tuff höst för Daniel Bergstrand, innehållsansvarig, och hans kollegor på Business Arena. Evenemanget, som är mötesplatsen med stort M för folk i fastighetsbranschen, skulle ha gått av stapeln som normalt i september men planerna stötte i likhet med många andra stora evenemang på förhinder detta märkliga år. 

”Den 5 november gjorde vi vårt första helt digitala Business Arena i Göteborg och nu är det dags för ett andra i Stockholm. Det har varit en enorm omställning produktionsmässigt. Från att ha haft nio spår per dag är det nu två, det är en komplicerad sändning och vi har fått lära oss att bli tv-producenter. Men den största utmaningen har varit att jobba mot ett rörligt mål, med riktlinjer som ändras hela tiden”, säger Daniel Bergstrand.  

Business Arena som i år firar 20 år arrangerades för första gången 2001 i Stockholm. I samband med årets digitala genomförande siktar man på cirka 2.000 deltagare och 106 partners.  Kunskapsförmedling och nätverkande står fokus, även i år.    

Daniel Bergstrand, innehållsansvarig på Business Arena.
Daniel Bergstrand, innehållsansvarig på Business Arena.

”Även om vi har koncentrerat oss tidsmässigt har vi som vanligt ett brett program som behandlar transaktioner, kontor, samhällsfastigheter, handel, logistik och bostäder. Business Arena brukar ju vara ett tillfälle där man stämmer av hur landet ligger och vad alla andra i branschen tycker, och det kommer att gå även i år med hjälp av digitala nätverksrum. Man kan även gå in i digitala rum för eftersnack med talare, så det finns fördelar om man är lite blyg i vanliga fall. Den fysiska utställningen ersätts av en digital där deltagarna bland annat kan besöka montrar och chatta med besökare”, säger Daniel Bergstrand. 

Under tisdagen och onsdagen kommer bland annat Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt att prata om hur USA-valet påverkar Sverige, Riksbankschefen Stefan Ingves om penningpolitiken i en föränderlig värld och den brittiska filmskaparen och techfilosofen Somi Arian om hur millennials påverkar samhället och affärslivet och hur dessa trender förstärkts under pandemin. 

”Den amerikanska urbanistprofessorn och författaren Richard Florida som slog igenom när han skrev om den kreativa klassens betydelse för städers tillväxt kommer att prata om växande samhällsklyftor och hur städer påverkas av coronapandemin. Vi har också Mattias Klum som kommer att prata om det allra viktigaste, klimatet”, säger Daniel Bergstrand.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?