Gösta Ekman har avlidit

Regissören och skådespelaren Gösta Ekman har avlidit, uppger Expressen. Han blev 77 år gammal.

Gösta Ekman avled i sitt hem, berättar Dramatens pr-chef Christina Bjerkander för Expressen.
Gösta Ekman avled i sitt hem, berättar Dramatens pr-chef Christina Bjerkander för Expressen.Bild:Claus Gertsen / TT

Skådespelaren Gösta Ekman har avlidit efter en tids sjukdom. Det rapporterar både Expressen och Aftonbladet med hänvisning till Dramaten.

Gösta Ekman föddes in i en anrik svensk skådespelarfamilj som son till Hasse Ekman. Han var framför allt känd för rollen som Sickan i filmerna om Jönssonligan och som titelfiguren i humorprogrammet Papphammar.

Skådespelaren berättade själv om sjukdomen i en intervju med Sveriges radio redan 2013. Han hade då legat nära döden flera gånger.

”Jag har haft ett så fantastiskt bra liv, jag har blivit så bortskämd så när liemannen knackade på så tyckte jag att jag dör nöjd”, sa Gösta Ekman då enligt Expressen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?