1515

Googles AI-chef slår tillbaka mot Elon Musk

Googles forskningschef inom artificiell intelligens, John Giannandrea, delar inte Elon Musks uppfattning om att tekniken kan bli en potentiell fara för människor.

John Giannandrea nämnde under en konferens i San Francisco visserligen inte i ordalag just Elon Musk när han sade sig inte vara ”oroad för AI-apokalypsen” och att de mest extrema farhågorna är överdrivna.

Men uttalandet var en direkt pik mot Elon Musk som tidigare varnat för AI-företag som kan börja framställa autonoma vapen. Deras uppkomst skulle ha en lika katastrofal konsekvens för mänskligheten som krutet och kärnvapnet, sade Elon Musk och 115 till näringslivsprofiler i augusti i ett öppet brev till FN med uppmaningen att sätta stopp för den potentiella risken.

Men på Google delas alltså inte den mörka bild som målats upp av Elon Musk.

”Det finns en stor mängd av obefogad hajp kring artificiell intelligens just nu. Dessa åsikter att ”någon kommer att producera en övermänsklig intelligens och då kommer det att bli alla dessa etiska problem”, är obefogad och på gränsen till oansvarig”, sade John Giannandrea.

Open AI som är en forskningsorganisation inom AI med uppbackning från Elon Musk har avböjt att kommentera.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?