ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Artificiell intelligens

Googles AI-chef slår tillbaka mot Elon Musk

Googles forskningschef inom artificiell intelligens, John Giannandrea, delar inte Elon Musks uppfattning om att tekniken kan bli en potentiell fara för människor.

John Giannandrea nämnde under en konferens i San Francisco visserligen inte i ordalag just Elon Musk när han sade sig inte vara ”oroad för AI-apokalypsen” och att de mest extrema farhågorna är överdrivna.

Men uttalandet var en direkt pik mot Elon Musk som tidigare varnat för AI-företag som kan börja framställa autonoma vapen. Deras uppkomst skulle ha en lika katastrofal konsekvens för mänskligheten som krutet och kärnvapnet, sade Elon Musk och 115 till näringslivsprofiler i augusti i ett öppet brev till FN med uppmaningen att sätta stopp för den potentiella risken.

Men på Google delas alltså inte den mörka bild som målats upp av Elon Musk.

”Det finns en stor mängd av obefogad hajp kring artificiell intelligens just nu. Dessa åsikter att ”någon kommer att producera en övermänsklig intelligens och då kommer det att bli alla dessa etiska problem”, är obefogad och på gränsen till oansvarig”, sade John Giannandrea.

Open AI som är en forskningsorganisation inom AI med uppbackning från Elon Musk har avböjt att kommentera.

Tyck till