Annons

Googlegrundarna har sålt aktier värda en miljard dollar

Googlegrundarna och Alphabets största aktieägare Larry Page och Sergey Brin har tillsammans sålt aktier för ett värde av mer än en miljard dollar sedan i maj, det rapporterar CNBC. Det är deras största försäljning sedan 2017. 

Larry Page och Sergey Brin
Larry Page och Sergey BrinFoto:JB REED

Det visar en sammanställning från OpenInsider. 

Larry Page, som genomförde sin senaste försäljningsrunda den här veckan, uppges ha sålt aktier till ett värde av 462 miljoner dollar. Sergey Brins totala försäljningsvärde sägs ligga på 610 miljoner dollar. 

Sedan försäljningen 2017 har Alphabets aktiekurs närmre tredubblats. 

Under onsdagen lämnade Googles börsnoterade koncernmoder Alphabet en stark kvartalsrapport och under 2021 har bolagets aktie utvecklats bra – hittills i år har aktien klättrat drygt 50 procent.

Googlegrundarna har enligt CNBC hållit en låg profil sedan de 2019 lämnade över sina ledarroller i Alphabet till Googles vd Sundar Pichai, men som fortsatta styrelsemedlemmar och majoritetsägare, så innehar de fortfarande höga positioner i Alphabet. 

Larry Pages och Sergey Brin räknas som två av världens rikaste personer. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera