ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Google stoppar kritiserad biljettsajt

  • Foto: viktorcap@gmail.com

Google stoppar biljettsajten Viagogo efter massiv kritik mot företaget, som anklagas för att lura konsumenter.

Viagogo kan inte längre köpa sig till en placering högst upp i Googles sökresultat. 

Viagogo säljer andrahandsbiljetter till konserter och andra evenemang, till priser som ofta vida överstiger de ursprungliga. Konsumenter har också vittnat om att de köpt biljetter som visat sig vara falska och att samma biljetter sålts till flera personer, vilket resulterat i att den av köparna som anländer sist inte kommer in på konserten hen betalat för eftersom biljetten redan registrerats.

Biljetter kan kosta tusentals kronor, även till evenemang som inte är slutsålda och där det i själva verket går att få biljetter för några hundra.

Nu har Google tagit beslutet att omedelbart stoppa Viagogo från möjligheten att betala för sökresultat, skriver brittiska The Guardian. Det innebär att sajten nu hamnat en bra bit ner i listan när någon söker efter biljetter.

Googles beslut välkomnas av konsumentgrupper och även av politiker i Storbritannien, där Viagogo riskerar en rättslig process för att ha brutit mot marknadsreglerna.

Även svenska Konsumentverket har tagit emot ett många klagomål och satte för en tid sedan upp företaget på sin varningslista. 

Eftersom Viagogo har betalat för att hamna högst i sökresultatet på Googles sajt har konsumenter uppfattat sajten som en officiell plats för biljetter, även till konserter med artister som i själva verket fördömt sajten. En av dem är Ed Sheeran, som ilsknade till efter att Viagogo sålt ogiltiga biljetter till hans turné.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer