1515

Google återbetalar annonspengar efter fejkad trafik

Google och ett antal av dess partners kommer att återbetala annonspengar efter att det uppdagats att falsk trafikdata presenterats för annonsörer. Det framgår av ett blogginlägg.

Beskedet är det samma som gavs av IT-jätten i augusti med tillägget av att man denna gång avser att betala tillbaka hela summan. Google meddelade förra månaden att man hade planer på att bara betala tillbaka pengarna för den egna plattformen som normalt sett utgör mellan 7 och 10 procent av den totala kostnaden för annonser. Men nu har man alltså bytt fot och man har även lyckats få med sig ett antal av sina partners.

”Leveranspartners som AppNexus, Index Exchange, OpenX, Teads, Telaria och DoubleClick Ad Exchange har varit mycket stödjande kring dessa ändringar och har åtagit sig att ge annonsörer återbetalningar för ogiltig trafik som upptäckts upp till 30 dagar efter en månads fakturering”, stod det i blogginlägget.

Problemet med falsk trafikdata uppstår bland annat genom att mjukvara genererar klick på annonser, i stället för faktiska klick från människor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?