Annons

Goldman Sachs utökar Stockholmskontoret

Investmentbanken Goldman Sachs ska tredubbla de anställda i Stockholm för att möta nya utmaningar med Mifid II och kompensera för brexit. Det rapporterar brittiska Financial Times.

Foto:Richard Drew

Storbanken Goldman Sachs kommer att öka antalet anställda i Stockholm från dagens 30 till drygt 100. Merparten av de nyanställda ska vara teknikspecialister enligt brittiska Financial Times.

Enligt tidningen vill Goldman Sachs använda förvärvet av det Stockholmsbaserade teknikbolaget Pantor Engineering som är specialiserat på handelsplattformar för att dra nytta av den nya Mifid II-regelverket genom att upprätta så kallade "systematic internalisers", handelssystem som håller aktieaffärer för kunders räkning utanför börsen och därmed slipper hårdare transparenskrav.

Stockholmskontoret ska vara centrum för storbankens tekniksatsningar inom aktiesegmentet enligt Elizabeth Martib på Goldman Sachs Emea-avdelning.

"När vi bygger ut dessa teknologier bör vi kunna exportera dem till andra tillgångsslag", säger hon till Financial Times.

Drygt 90 procent av Goldman Sachs europeiska aktiehandel väntas ha flyttats till Pantor till slutet av juni enligt Financial Times.

I utökningen ingår också flytten av flera anställda med klientkontakter från Londonkontoret. Goldman Sachs har valt att tackla brexit genom att förflytta delar av sin personal till kontor i andra AU-länder, bland annat till italienska Milan och tyska Frankfurt.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?