ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Goldman Sachs utökar Stockholmskontoret

  • Foto: Richard Drew

Investmentbanken Goldman Sachs ska tredubbla de anställda i Stockholm för att möta nya utmaningar med Mifid II och kompensera för brexit. Det rapporterar brittiska Financial Times.

Storbanken Goldman Sachs kommer att öka antalet anställda i Stockholm från dagens 30 till drygt 100. Merparten av de nyanställda ska vara teknikspecialister enligt brittiska Financial Times.

Enligt tidningen vill Goldman Sachs använda förvärvet av det Stockholmsbaserade teknikbolaget Pantor Engineering som är specialiserat på handelsplattformar för att dra nytta av den nya Mifid II-regelverket genom att upprätta så kallade "systematic internalisers", handelssystem som håller aktieaffärer för kunders räkning utanför börsen och därmed slipper hårdare transparenskrav.

Stockholmskontoret ska vara centrum för storbankens tekniksatsningar inom aktiesegmentet enligt Elizabeth Martib på Goldman Sachs Emea-avdelning.

"När vi bygger ut dessa teknologier bör vi kunna exportera dem till andra tillgångsslag", säger hon till Financial Times.

Drygt 90 procent av Goldman Sachs europeiska aktiehandel väntas ha flyttats till Pantor till slutet av juni enligt Financial Times.

I utökningen ingår också flytten av flera anställda med klientkontakter från Londonkontoret. Goldman Sachs har valt att tackla brexit genom att förflytta delar av sin personal till kontor i andra AU-länder, bland annat till italienska Milan och tyska Frankfurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer