ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Goldman Sachs sänker H&M – aktien dyker

  • Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

H&M-aktien pressas av en riktkurssänkning och en nedskruvad vinstprognos från analytiker på torsdagen enligt Bloomberg.. Aktien tappar 5 procent.

H&M-aktien är på torsdagseftermiddagen ned 5 procent till strax under 124,6 kronor under intensiv handel. Strax efter klockan 17 har aktien omsatt 971 miljoner.

Goldman Sachs upprepar sin tidigare säljprognos men sänker riktkursen från 120 till 112 kronor.

Även Citi upprepar sin tidigare säljprognos. Riktkursen 100 kronor ligger kvar men storbankens analytiker skriver ner vinstprognosen med 3 procent för årets tredje kvartal och 4 procent för helåret med hänvisning till högre råvarupriser och kostnadstillväxt. '

Analytikerna varnar samtidigt för att riskerna för intjäningsförmågan fortfarande ligger på nedsidan tills modejätten hanterat sitt stora varulager.

Nio av 17 analytiker rekommenderar försäljning av H&M-aktien enligt SME. Endast en analytiker rekommenderar köp.

Modejätten är dock inte ensam om att backa under en annars röd tordagshandel. Kappahl är ner 2,8 procent medan MQ backar 6,3 procent. First North-Lexington handlas ner 2,4 procent.

Samtidigt är OMXSPI som helhet ner 0,2 procent och OMXS30 ner 0,3 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer