Goldman Sachs öppnar tradingverksamhet för bitcoin

Goldman Sachs ska öppna en tradingverksamhet för kryptovalutan bitcoin, rapporterar New York Times.

Via den nya verksamheten kommer bankens traders att köpa och sälja optioner med koppling till bitcoin, uppges det.

Satsningen är av tyngd eftersom den ser en av de största investmentbankerna på Wall Street ge legitimitet åt kryptovalutor. Denna valutatillgång är ofta kritiserad för att vara ett bedrägeri utan något egentligt värde.

Att Goldman Sachs är engagerade i kryptovalutor framgår också av förra månadens rekrytering av Justin Schmidt. Han är en trader med tidigare bakgrund på tradingfirman Seven Eight Capital. Som ny på Goldman Sachs har Justin Schmidt fått chefsuppdraget för digitala tillgångar, ett nytt affärsområde inom Goldman Sachs division för värdepapper som tar ansvar för bland annat investeringarna i kryptovalutor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?