Goldman Sachs-gren i samtal om att investera i riskkapitalbolag

En gren inom den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs är i samtal att investera i det brittiska riskkapitalbolaget Permira.

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones.

Foto:Daniel Acker

I den omdiskuterade affären skulle Petershill, en del av Goldman Sachs som investerar direkt i alternativa förvaltare, betala 500 miljoner euro för en minoritetsandel i riskkapitalbolaget. Köpet skulle värdera Permira till mer än 5 miljarder dollar.

Samtalen gällande förvärvet fortgår, men det är inte garanterat att någon affär blir av uppger källor till Dow Jones.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?