1515

Goda vädernyheter för skidåkare

Prognosen är god för sportlovsfirarna i Jämtlandsfjällen: mer snö och några grader kallt är att vänta på söndagen. För dem som åker skidor i Abisko och Riksgränsen ser det också hyfsat ut, dock lite kallare.

Skidåkare kan se fram emot bra väder.
Skidåkare kan se fram emot bra väder.Bild:TT

SMHI spår svaga vindar, ökad molnighet och 8—15 minusgrader i Lapplandsfjällen. På måndag väntas snö på eftermiddagen.

"Och fortsatt ganska kallt, tio till femton grader. På tisdag kan det bli luckor i molntäcket men rätt så blåsigt och ungefär lika kallt", säger meteorolog Kristin Silver.

I Jämtlandsfjällen inleds veckan med snö på måndagsförmiddagen och några enstaka minusgrader. SMHI spår annars fint skidväder under de första dagarna i sportlovsveckan.

I södra Sverige drar en varmfront in västerifrån. I dess spår blir det under natten mot söndagen molnigt och nederbörd — som kan komma både som regn och snö. Därefter blir det molnigt och en del dis, men senare på söndagen finns solchanser i inre Svealand och i östra Götaland.

På måndag blir det mest mulet. Ett snöfallsområde rör sig in över västra Svealand; i söder övergår det delvis i regn. Det blir runt fem plusgrader i södra Götaland och ungefär samma temperatur i stora delar av Svealand.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?